Actie Motoren

Lees meer

Nieuwe Motoren

Onze Merken
Lees meer

Occasion Motoren

Lees meer

Motorzaak en officieel dealer van Kawasaki , KTM, Triumph en Suzuki

Rijden onder invloed van vrijheid

Je trekt op, hebt volledig de grip van je motor in eigen handen. Elke kleine beweging laat de motor onder je reageren zoals jij dat wil. Elke bocht vormt voor jou vormt dat de uitdaging. Niets kan op tegen het gevoel van vrijheid die je ervaart wanneer je op het zadel zit. Je bent overgeleverd aan de elementen van de natuur. Je leeft! Je voelt de adrenaline in je oren suizen. Motorrijden geeft je een energie boost. Een mentale reset op het moment dat de motor aan gaat. Eventjes ontsnappen aan alledaagse beslommeringen. Je hoofd leeg, weg met de stress. Gas geven, vooruit, met je hoofd in de wind. Vrijheid.

Overzicht nieuwe motoren

Welcome to the brotherhood

Rijd je motor, dan hoor je erbij, bij the brotherhood. De union van mensen die gezamenlijk een passie en liefde delen voor motoren en de motorsport. Wie je ook bent, wat je ook bent. Vrouw of man, jong of oud, blond of donker, wanneer je motor rijdt hoor je erbij. Een speciale onuitgesproken connectie die onderling verbindt. Eentje die je altijd voelt zonder dat je elkaar kent. Als motorrijder begroet je elkaar altijd. Onderweg, tijdens het rijden of tijdens het tanken. Dat is wat we doen. En wanneer het kan help je elkaar. Of maak je met elkaar een speciaal georganiseerde ride. Soms zelfs wereldwijd, voor en door de brotherhood. Bijvoorbeeld de Distinguished Gentleman’s Ride. The brotherhood verzamelt zich en verenigt met elkaar. Of je nou een supersport rijdt, een naked bike, een chopper, een café-racer, een adventure, een dual sport, een enduro, een crossmotor, een sporttour motor of een gewone tour motor. Op welke motor je rijdt, dat maakt niet uit voor the brotherhood, you are always in!

Nieuwe motoren bij MC Rijen

Ben je gecharmeerd van Suzuki, KTM, Kawasaki en Triumph? In onze motorzaak in Rijen, vlakbij Breda, kun je hier een mooi assortiment van komen bekijken, voelen en testrijden. We zijn officieel dealer van de merken Suzuki, KTM, Kawasaki en Triumph. Een fijne combinatie van mooie steady merken en typen motoren die samen een breed aanbod presenteren:

Kawasaki

We gaan terug naar Japan in 1878, het jaar waarin Shozo Kawasaki zijn Kawasaki Heavy Industries opzette. De vliegtuigbranche waarin ze zich bevonden bracht hen al zoekende naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van motorvoertuigen iets totaal nieuws: de motorfiets. Innoveren stond voorop en met hun kennis van vliegtuigmotoren lanceerde het bedrijf een motorfiets. Het was in 1949 dat het bedrijf hun eerste motorfiets uitbracht. Nog geen 20 jaar later waren ze een van de vier grootste Japanse motormerken. Met een belangrijk imago: sterk vermogen en bijzonder snel. En dat zijn ze, oudere modellen die uit de collectie zijn gegaan zijn nu nog altijd enorm populair als occasion.

Suzuki

De tweede Japanner in de lijst staat in de top 10 van grootste voertuigproducenten wereldwijd. In 1951 bouwde ze hun eerste motorfiets. Legendarisch was de Hayabusa, een model dat in 1999 als één van de eerste motorfietsen over de grens van 300 km per uur ging. De Suzuki V-Strom is een bijzonder populair type uit de huidige collectie.

Triumph

Het Britse bedrijf zelf geeft aan een obsessie te hebben: jou de perfecte rijbeleving geven. Een balans tussen vermogen, rijgedrag en stijl. Sinds 1886 is Triumph actief als fietsenmerk. In 1902 kwam bracht Triumph zijn eerst motorfiets op de markt. De motor had het uiterlijk van een gewone fiets waaraan een motor was gekoppeld. Dat veranderde volledig in de jaren 30. Inmiddels heeft het merk een mooie lijn aan Naked bikes, Adventures en Modern Classics in Speed en Street versies.

Heb je interesse in een van bovenstaande merken dan ben je welkom in Rijen. De nieuwe motoren zijn doorgaans uit voorraad leverbaar en allemaal te bekijken in de showroom. Wil je alvast een kijkje nemen in de tweedehands motoren? We hebben altijd meer dan gebruikte 100 motoren online staan. Je kunt ze direct bekijken.

Overzicht nieuwe motoren

Occasions die zoeken naar een nieuwe eigenaar

Misschien ben je wel op zoek naar een mooie motoroccasion? Wij hebben motoren staan van diverse merken en typen. Aprilia, BMW, Ducati, Honda, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Suzuki, Triumph, en Yamaha. Zoals je van ons gewend bent worden alle tweedehands motoren volledig gecontroleerd op eventuele gebreken. Je wilt een goede koop doen en een motoroccasion heeft altijd net wat meer zorg nodig dan het afleveren van een gloednieuw exemplaar. Op onze motoren zijn de BOVAG Garantievoorwaarden van toepassing. Daarnaast is inruil van je huidige auto, motor, boot of camper mogelijk!

Ben je benieuwd welke modellen we vandaag als occasion aanbieden, kijk direct even online:

Overzicht gebruikte motoren

Even terug, waarom kies je voor een motor.

Over motoren kunnen we kort zijn krachtig zijn: er zijn meer plussen dan minnen! Wat voor rijder je ook bent, onderstaande pluspunten zullen je de wenkbrauwen wel enigszins doen optrekken van verwondering:

– Omzeilen van de kilometers file waarin we dagelijks staan en daarmee kostbare tijd nutteloos besteden
– Overal en altijd kun je parkeren, ook in dichtbevolkte gebieden zoals het centrum van een grote stad
– Parkeren is dus altijd gratis, ook op een A+ locatie
– Voor een fractie van de prijs rijd je op een motor met dezelfde kracht als die van de duurste auto’s
– Het brandstofverbruik is stukken lager dan van andere motorvoertuigen
– Minder schade aan het milieu door de beperkte uitstoot van slechte uitlaatgassen
– De verzekering en belasting voor motoren is goedkoop
– Aankoopwaarde van een motor ligt relatief laag
– Onderhoudskosten van een motor zijn relatief laag

Bovenstaande opsomming is een lijstje van fijne feiten. Natuurlijk zijn er een hoop extra pluspunten te noemen die een motor een enorm comfortabel voertuig maken. Neem bijvoorbeeld de grootte van de motorfiets, veel eenvoudiger te stallen, je hoeft nooit meer te zoeken naar een parkeerplek als je thuis komt van werk. Zeker in de stad is dat een groot probleem. Je bent daar een stuk flexibeler met een motor dan dat je bent met een auto. Je manoeuvreert overal omheen waardoor je je efficiënter door het verkeer beweegt, dat is pure tijdswinst.

Het rijden zelf? Ja, dat is iets minder comfortabel op een motor. Ach, dat voel je hoogstens tijdens een Hollandse bui. Maar daar heb goede motorkleding voor. En met een goede helm blijft je coupe in model. Voor de rest is de vrijheid op een motor met geen enkel ander voertuig te evenaren.

Ben je overtuigd en wil je een motor kopen, waar moet je dan op letten?

Een klassiek probleem: je kunt niet kiezen! Typisch iets voor motorrijders, motorrijden is namelijk een passie en geen must die jou van A naar B brengt. Hoe kun je toch de juiste keuze maken?

Stap 1: Wat type voor motorrijder ben je? Rijd je meer in de weekenden voor de ontspanning, of gebruik je hem voornamelijk voor werk? Op een snelle motor leun je doorgaans meer voorover. Wanneer je de motor voor ontspanning gebruikt kan het prettiger zijn om meer rechtop te zitten. Om beter te kunnen genieten van de omgeving, in een relaxte houding.

Stap 2: Welke afmeting is een comfortabele hoogte voor je? Let daarbij ook op de veiligheid van jezelf. Herinner je de momenten van vroeger nog dat het zadel van je fiets hoger werd gezet waardoor je net met je tenen de grond kon aanraken? Dat zorgde bij het stoplicht nog wel eens voor een bijna val.

Stap 3: Welk gewicht is goed hanteerbaar voor je? Een motor is zwaar en wanneer je hem parkeert of stalt gebruik je je armspieren hiervoor. Een eenvoudig te hanteren motor is wel zo prettig. Let wel op, het gewicht van motoren loopt sterk uiteen. Natuurlijk geeft elk gewicht ook een andere rij ervaring.

Stap 4: Hoe groot is de ruimte waar je hem gaat stallen? Wat is de maximale draaicirkel waarmee je de motor bijvoorbeeld kunt stallen in de schuur?

Stap 5: In the end, laat je eigen comfort altijd leading zijn als je een motor kiest. De belangrijkste en afsluitende stap. Test alle stappen hierboven. Maak altijd een proefrit, ook als je niet twijfelt. Kies eerst voor je comfort, eindig met design. Dan weet je zeker, dat als je de weg op gaat, je zult genieten van je motorfiets.