Suzuki viert 30 jaar GSX-R met speciale 30th Anniversary Edition

Suzuki viert het 30-jarige jubileum van een icoon: de GSX-R. Het model staat al drie decennia bekend om zijn sublieme raceprestaties voor de openbare weg. Ter gelegenheid van de verjaardag introduceert Suzuki de speciale Suzuki GSX-R1000 ABS 30th Anniversary Edition.

Suzuki GSX-R1000 ABS 30th Anniversary Edition

Met de baanbrekende GSX-R750 presenteerde Suzuki in 1985 één van de eerste echte racemotoren voor de openbare weg. Hij woog slechts 180 kilo en leverde maar liefst 73 kW (100 pk) vermogen. Behalve de pure raceprestaties stond de Suzuki GSX-R ook bekend om zijn aantrekkelijke prijs. Het was een gouden recept. De kopers van de meer dan een miljoen verkochte exemplaren kunnen dat beamen. Inmiddels biedt Suzuki de achtste generatie GSX-R aan.Suzuki stelt zeer hoge eisen aan betrouwbaarheid en mede daardoor maakte de GSX-R ook een onuitwisbare indruk in het loodzware WK Endurance. Tussen 1983 en 2014 sleept het Suzuki Endurance Racing Team (SERT) maar liefst dertien overwinningen in de wacht.

Suzuki GSX-R1000 ABS 30th Anniversary Edition

De nieuwe Suzuki GSX-R1000 ABS 30th Anniversary Edition is een ode aan de eerste GSX-R uit 1985. Het speciale jubileummodel wordt geleverd in dezelfde wit-blauwe kleurstelling en is ook te herkennen aan de ‘30th Anniversary’-badge op de tank. De krachtige Brembo-remmen zijn in zwart uitgevoerd.

Suzuki GSX-R1000 ABS 30th Anniversary Edition

Net als bij de reguliere GSX-R1000 profiteert de bestuurder van dertig jaar race-ervaring. Het rijklare gewicht bedraagt slechts 203 kilo – extreem licht voor een superbike. De 999 cc motor met 136 kW (185 pk) vermogen zorgt voor buitengewone prestaties.

De prijs en releasedatum van de Suzuki GSX-R1000 ABS 30th Anniversary Edition worden op een later tijdstip bekendgemaakt.

Kort nieuws…

 • 2e Pinksterdag geopend (2…
  De lente is eindelijk gearriveerd en er staat een lang weekend voor de boeg. Dankzij Pinksteren hebben we lekker een extra dagje vrij. Heeft u al plannen? Kom ....
 • Let op; Koningsdag zijn w…
  Aanstaande vrijdag, 27 April 2018 zijn wij gesloten. We wensen iedereen een hele fijne dag! Motor Centrum Rijen!....
 • De Bloesemtocht is een gr…
  De Bloesemtocht georganiseerd door MCRijen is een groot succes geworden. Onder stralende omstandigheden zijn we zondagmorgen 22 april van start gegaan met ....

Nieuws op categorie

 • Nieuwe en gebruikte motoren
 • Motorservice, reparaties en onderhoud
 • Uitgebreid assortiment motorkleding
 • Wij zijn lid van de BOVAG

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?