vorige

Triumph en Barbour International onthullen eerste Custom Thruxton R

Om de samenwerking tussen de twee iconen uit de Britse motorindustrie te onderstrepen hebben Triumph en Barbour International opdracht gegeven aan beste Custom bouwer van het Vereenigd Koninkrijk, the Down and Out Café Racers, om de nieuwe Custom Triumph Thruxton R voor het eerst onder handen te nemen en aankomende zaterdag 28 mei te onthullen in de The Bike Shed in Londen.

Custom Triumph Thruxton R

Custom Triumph Thruxton R

Met zijn prachtige handgeklopte plaatwerk en de voor Barbour International kenmerkende kleustelling combineert de BIT2 Thruxton R Café Racer een tijdloze klassieke stijl met moderne elementen. Direct opvallend zijn de zwart gespoten velgen met daaromheen het dikke rubber van de klassieke Firestone Champion banden. Het geheel wordt samengebracht door de handgemaakte aluminium retro cockpit die zeer laag gemonteerd is en zo de motor een aggressieve uitstraling meegeeft.

De eveneens verlaagde clip-ons zorgen voor een aanvallende zithouding achter het lage “bubble” ruitje van de cockpit. Mooi detail aan de voorzijde is ook de drukknoop uit de Barbour International kledinglijn, die gebruikt is als afwerking voor de bevestigingsbout van de aan de zijkant gemonteerde enkele koplamp. De knoppen op de stuurhelfden, die onder andere toegang geven tot de rijmodi van de Thruxton R, zijn prachtig en minimalistisch wat de motor nog puurder en strakker maakt.

Barbour International

Vanuit het zadel heb je prachtig zicht op de strakke lijnen die over de slanke ongespoten tank van de Thuxton R lopen. De standaard metalen strip over de tank is daarbij vervangen voor een lederen riem die afkomstig is uit de kledingcollectie van Barbour International. Ook het zadel is aangepast en voorzien van hèt handelsmerk van Barbour International, de “Wax Cotton” stof. Om het plaatje compleet te maken wordt de standaard al prachtige grom uit de uitlaten versterkt door korte “megaphone” dempers en is er een handgemaakt aluminium zadelkapje en een custom LED achterlicht gemonteerd.

De BIT2 Thruxton R Café Racer zal aankomende zaterdag voor het eerst aan het publiek getoond worden in de Bike Shed, hierna zal de motor te zien zijn op diverse evenementen door heel Europa.