vorige

De nieuwe 2019 Bonneville T120 ACE

Voor 2019 introduceert Triumph een uniek limited edition-model, de Bonneville T120 Ace, gebouwd om de allereerste generatie cafe racers en het legendarische Ace Café van Londen te eren – de spirituele basis van klassiek Brits motorrijden.

 

 • Unieke speciale editie:
  • Speciaal donker urban ‘traffic light racer’ thema
  • Unieke, premium Matt Storm Grey lakkleur met contrasterend Ace Cafe kleurenschema
  • Speciale, premium Ace Cafe en Bonneville T120-applicaties
  • ‘Head down – Hold on’ grafisch tankdesign
 • Unieke details en kenmerken:
  • Zwarte ‘4 bar’ Triumph tankbadge
  • Zwarte inlaatafdekkingen en motor-applicaties
  • Zwart zadel
  • Minimalistisch achterspatbord (verwijderringsset is standaard gemonteerd – behalve in Canada en India)
  • Bullet LED-richtingaanwijzers (multi-functionele lamp in USA)
 • Gelimiteerd en speciaal:
  • Gelimiteerde oplage van 1400 exemplaren wereldwijd
  • Elke motorfiets wordt geleverd met een genummerd certificaat, ondertekend door zowel Nick Bloor en Ace Cafe manager Mark Wilsmore
 • Gebaseerd op de stijlvolle Bonneville T120 Black:
  • Geavanceerde rijdersgerichte technologie voor controle, veiligheid en vertrouwen
  • 1200cc ‘High Torque’ 2-cilinder Bonneville motor, met opwindende koppelafgifte met een piek van 105 Nm bij een lage 3.100 omw/min
  • Specifiek chassis en ophanging voor ontspannen en verfijnd rijden, elke dag, de hele dag, alleen of met passagier
  • Origineel gestijld, geïnspireerd op de legendarische ’59 Bonneville, met iconische stijlelementen, details en kenmerken

 

 

 

De nieuwe 2019 Bonneville T120 Ace volgt op de enorm succesvolle Thruxton Ace van 2015, met een uitgeklede en donkere kijk op de allereerste generatie cafe racers. De Bonneville T120 Ace is gebouwd volgens het ‘Head Down, Hold On’ principe die de motorcultuur van die tijd weerspiegelt en die het Ace Cafe als de spirituele thuisbasis van de moderne klassieke Britse motorfietsen eert. De Bonnevile T120 Ace biedt een unieke en stijlvolle versie van de prachtige Bonneville T120 Black.

De nieuwe 2019 Bonneville T120 Ace is gebaseerd op de stijlvolle Bonneville T120 Black en biedt een uniek niveau van premium afwerking, waaronder:

– Exclusieve Matt Storm Grey lakkleur, met contrasterende lijnen en ‘Head Down,

Hold On’ design op de tank

– Uniek Bonneville T120 Ace logo op de zijpanelen
– Uniek Ace Cafe logo op het voorspatbord

Als aanvulling op zijn unieke kleurenschema heeft de T120 Ace een groot aantal bijzondere details die zijn speciale ‘one-of-a-kind’ propositie verder versterken, waaronder:

– Zwarte inlaatafdekkingen

– Zwarte motor-applicaties
– Zwart zadel

– Minimalistisch achterspatbord met verwijderingsset als standaard (volledig gehomologeerd accessoire van Triumph)

– Minimalistische bullet LED-richtingaanwijzers (afhankelijk van lokale wetgeving)
– Zwarte Triumph ‘4 bar’ tankbadge

 

Slechts 1400 exemplaren zijn wereldwijd beschikbaar, waarbij de gelukkige eigenaren een genummerd eigendomscertificaat ontvangen, ondertekend door Nick Bloor, CEO van Triumph en Mark Wilsmore, Managing Director van Ace Cafe London.

 

Wees er snel bij – deze motorfietsen zullen niet lang beschikbaar zijn!

 

STANDAARD KENMERKEN, OVEREENKOMSTIG MET DE BONNEVILLE T120 BLACK

1200cc ‘High Torque’ motor

Het authentieke karakter van de Bonneville T120 komt tot leven door de met 8 kleppen uitgeruste ‘High Torque’ 1200cc parallelle 2-cilinder Bonneville motor.

Speciaal gebouwd voor de moderne klassieke rijstijl, met een directe en opwindende koppelafgifte, produceert hij een piekkoppel van 105 Nm bij een lage 3.100 omw/min – een verbazingwekkende 54% meer dan de vorige generatie.

Met de uiterste nauwkeurigheid en de directe gasrespons van Triumph’s nieuwste generatie ride-by-wire brandstofinjectie- en motormanagementsysteem, is de zes versnellingen tellende 1200  Bonneville motor ontworpen met een charismatische toon en een interval van 270° voor een karakteristieke, lineaire vermogensafgifte.

Het motorprofiel is prachtig ontworpen om de belangrijkste historische stijlelementen van de Bonneville motoren uit de jaren 60 te bevatten, waarbij eigentijdse componenten fijngevoelig worden geïntegreerd om dat iconische motorsilhouet te behouden.

Achter de stijlvolle buitenkant van de 1200-motor zit een geavanceerd vloeistof gekoeld systeem, zorgvuldig geïntegreerd om de visuele impact te minimaliseren en tegelijkertijd lagere emissies te behalen en het brandstofverbruik te verminderen – 13% beter dan de vorige generatie. Dit, in combinatie met een nieuw uitgebreid onderhoudsinterval van 16.000 km (10.000 mijl), zorgt voor een drastische verlaging van de totale kosten voor de eigenaar.

Tenslotte nog de elegante in peashooter-stijl uitgevoerde uitlaten, die een strakke rechte lijn volgen die wordt bereikt door een ingenieus ‘twin-skin’-ontwerp dat de pijp afdekt die door de bak loopt en weer naar buiten. Het levert het ware geluid van een Britse 2-cilinder, met een diepe en rijke toon die echt overeenkomt met het T120-karakter, afgestemd op een niveau dat je wil en verwacht.

Moderne capaciteiten
De Bonneville T120 Ace is voorzien van alle geavanceerde standaard capaciteiten van de T120 Black, met een schat aan op de rijder gerichte technologie voor uitzonderlijke controle, veiligheid en verbeterd vertrouwen van de rijder in de machine – fijngevoelig en compromisloos geïntegreerd om de authentieke stijl en het karakter van de Bonneville te behouden.

Waaronder:


ABS
                                       Triumph’s variabele antiblokkeersysteem geeft de Bonneville                                                           een hoog standard niveau van veiligheid en controle.

Ride-by-wire                           Voor verbeterd gasrespons en meer veiligheid en gevoel en minder brandstofverbruik.

Tractiecontrole                       Door gebruik te maken van het ride-by-wire-systeem biedt het schakelbare tractiecontrolesysteem verbeterde en geoptimaliseerde controle.

Twee rijmodi                           Gekoppeld aan het ride-by-wire-systeem, kan een van de twee rijmodi ‘Road’ en ‘Rain’ worden geselecteerd, welke de rijder meer controle en veiligheid biedt afhankelijk van de situatie.

Koppelingsbekrachtiging      Ontworpen om de inspanning van het bedienen van de koppelingshendel voor de rijder te verminderen, waardoor de koppeling lichter aanvoelt en het voor de rijder makkelijker en comfortabeler is – ook op lange afstanden.

DRL-koplamp                         Met de nieuwste dagrijverlichting (DRL) die zorgt voor een onderscheidend lichtpatroon en verbeterde energie-efficiëntie voor duurzaamheid op de lange termijn (afhankelijk van lokale wetgeving).

LED-achterlicht                      Ingebouwd in de klassiek geïnspireerde achterkant, waarbij een onderscheidend achterlichtpatroon wordt verkregen en verbeterde energie-efficiëntie, met geïntegreerde kentekenplaatverlichting.

Verwarmde handvatten         In de fabriek gemonteerde verwarmde handvatten met hoge specificities en instelbaar in drie standen.

USB-oplaadpunt                     Met de onder het zadel gesitueerde USB-aansluiting kunnen rijders hun essentiele apparaten opladen.

Startonderbreker                   Transponder geïntegreerd in de T120 sleutel.

Stijlvolle dubbele klokken     Met functies uitgeruste klokken (snelheidsmeter en toerenteller) met prachtige 3D-wijzerplaten die op slimme wijze een digitaal menusysteem bevatten.

Standaard functies omvatten:
– Gekozen stand van verwarmbare handvatten
– Geselecteerde rijmodus – ‘Road’ of ‘Rain’
– Versnellingsindicator
– Kilometerteller
– Twee trip instellingen
– Onderhoudsinterval
– Actieradius tot lege tank
– Brandstofniveau, gemiddeld verbruik en huidig MPG (miles per gallon)
– Bediening tractiecontrole
– Klok

Bovendien kunnen rijders accessoires toevoegen die ook via de display kunnen worden gebruikt, inclusief cruise control.

Schakelaars                            Elegante schakelaars presenteren eenvoudige vingertopbediening voor makkelijke toegang tot de belangrijkste functies op de dubbele klokken.

Ontspannen en verfijnde handling

De Bonneville T120 Black is uitgerust met een chassis en ophanging die is ontwikkeld voor ontspannen en verfijnde ritjes, elke dag, de hele dag, alleen of met passagier.

De combinatie van Triumph’s kenmerkende rijdynamiek van neutraliteit, behendigheid en stabiliteit met comfortabel zadel en bijpassende vering voor een boeiende, maar toch gemakkelijke rit. Met zijn ontspannen zitpositie, standaard verwarmde handvatten, middenstandaard en handgreep voor passagiers, is de Bonneville T120 Ace volledig uitgerust voor maximaal comfort en praktische bruikbaarheid in de praktijk.

Originele stijl

Geïnspireerd op de legendarische ’59 Bonneville, is de Bonneville T120 Black ontworpen om nog meer het originele DNA en de iconische stijlelementen, details en kenmerken te integreren.

Van het totale silhouet van Bonneville tot de vloeiend gevormde lijnen van de brandstoftank, de uitvoerig gedetailleerde applicaties, lichten en prachtige dubbele klokken, de T120 Black is een prachtig geëvolueerd, tijdloos icoon.

”Triumph en het Ace Café gaan voor mij hand in hand, waarbij al tientallen jaren rijders bij het cafe verschijnen om op de nieuwste Britse Twin de show te stelen en hun geluk te beproeven op de A406. Deze prachtige nieuwe Bonneville T120 Ace is een eerbetoon aan die rijders en onze glorieuze gedeelde geschiedenis in stijl.”
Mark Wilsmore. Managing Director. Ace Cafe.

Specifications

 

Bonneville T120 Ace
Engine Type Liquid cooled, 8 valve, SOHC, 270° crank angle parallel twin
Capacity 1200 cc
Bore/Stroke 97.6 x 80 mm
Compression Ratio 10.0:1
Maximum Power 80 PS / 79 BHP (59 kW) @ 6,550 rpm
Maximum Torque 105 Nm @ 3,100 rpm
Fuel system Multipoint sequential electronic fuel injection
Exhaust Black 2 into 2 exhaust system with twin black silencers
Final drive X-ring chain
Clutch Wet, multi-plate assist clutch, cable operated
Gearbox 6-speed
Frame Tubular steel cradle
Swingarm Twin-sided, tubular steel
Front Wheel 32-spoke 18 x 2.75in
Rear Wheel 32-spoke 17 x 4.25in
Front Tyre 100/90-18
Rear Tyre 150/70 R17
Front Suspension KYB 41mm cartridge forks, 120mm travel
Rear Suspension KYB twin shocks with adjustable preload, 120mm rear wheel travel
Front Brake Twin 310mm discs, Nissin 2-piston floating calipers, ABS
Rear Brake Single 255mm disc, Nissin 2-piston floating caliper, ABS
Length 2,170 mm
Width (Handlebars) 785 mm
Height Without Mirrors 1,125 mm
Seat Height 785 mm
Wheelbase 1,445 mm
Rake 25.5 º
Trail 105.2 mm
Dry Weight 224 Kg
Fuel Tank Capacity 15 L
Instruments LCD multi-functional instrument pack with analogue speedometer, analogue tachometer, gear position indicator, fuel gauge, range to empty indication, service indicator, clock, trip computer, scroll and mode buttons on handlebars, heated grip status, fuel consumption display, traction control status and throttle mode display.
Fuel Consumption 4.5 l/100km (63 MPG)
CO2 Emissions 103.0 g/km