vorige

De nieuwe 2020 Triumph Street Triple R

Triumph heeft de meervoudig bekroonde Street Triple R voor 2020 nog verder verbeterd. Het design is aangescherpt en de verbeterde zithouding en wielophanging geeft de rijder meer controle dan ooit. Het high-performance 765 cc-motorblok met Euro 5-certificering en kenmerkende soundtrack reageert nog beter op het gas en levert zijn piekvermogen van liefst 118 pk (86,7 kW) bij 12.000 toeren per minuut. Een fijne meevaller: de vanafprijs van de nieuwe Triumph Street Triple R is verlaagd. De nieuwe Street Triple R staat vanaf april bij de dealer voor een prijs van € 9.500,- in België en € 11.600,- in Nederland.

Alerter high-performance 765cc blok

 • Toonaangevende, opwindende driecilinder-prestaties
 • Bijzonder hoog vermogen en koppel, ongeacht toerental
 • Piekvermogen van 118 pk (86,7 kW) bij 12.000 toeren per minuut
 • Piekkoppel van 77 Nm bij 9.400 toeren per minuut
 • Meer responsief gevoel, dankzij 7% verminderde rotatietraagheid
 • Rijk en diep driecilindergeluid met een opwindend inlaatgeluid
 • Volledig Euro 5 gehomologeerd
 • Transmissie met slipper clutch en bekrachtigde koppeling


Hoogwaardige componenten

 • Geoptimaliseerde remmen met first class Brembo-remklauwen
 • Volledig instelbare Showa-vering
 • Pirelli Rosso III high-performance straatbanden
 • Nieuwe Triumph Shift Assist quickshifter voor op- en terugschakelen zonder gebruik van de koppeling
 • Drie rijmodi (Road, Rain en Sport)
 • ABS en tractiecontrole
 • Wendbaar en neutraal rijgedrag van Street Triple R nog verder verbeterd


Agressieve styling

 • Opvallende dubbele LED-koplampen
 • Sportief en eigentijds ogend bodywork
 • Compact en stijlvol uitlaatsysteem
 • Gerestylede zijspiegels met verbeterde instelbaarheid
 • Iconisch Street Triple karakter en stijl
 • Nieuwe kleuren met kenmerkend rood achter subframe

 

 

Toegankelijker en betaalbaarder

 • Goedkoper: prijs in België verlaagd naar € 9.500,- en € 11.600,- in Nederland
 • Low Ride Height (LRH) variant beschikbaar met zithoogte van 780 mm


Meer dan 60 originele accessoires voor extra prestaties, bescherming, comfort en stijl

 • Nieuwe scrollende LED-richtingaanwijzers
 • Nieuwe waterbestendige bagage met snelkoppelingsmontagefunctie
 • Nieuwe, op de kleur afgestemde belly pan en buddyseat cover, plus een nieuw fly screen
 • Nieuwe spiegels en reservoirs
 • Arrow slip-on uitlaat, verkorte kentekenplaathouder, verwarmbare handvaten & paddock stand nokken

Toonaangevend sinds lancering in 2007

 

Licht, snel, speels, wendbaar en stijlvol – de Street Triple heeft sinds zijn lancering in 2007 een ongelooflijke impact op de motorwereld gehad met zijn kenmerkende karakter en opwindende driecilindermotor. Deze motor heeft de middleweight sports category opnieuw gedefinieerd. De Street Triple is van meet af aan de te kloppen machine als het gaat om zijn combinatie van agressieve looks, licht en intuïtief rijgedrag, opwindend vermogen en zijn unieke driecilinder geluid. Voor 2020 maakt Triumph de meervoudig bekroonde Street Triple R nog agressiever, nog responsiever en nog toegankelijker voor alle liefhebbers.

 

In meerdere opzichten agressiever

 

De Triumph Street Triple R neemt de agressievere houding en designtaal over van de iconische Street Triple RS. De Street Triple R is uitgerust met nieuw bodywork, een opvallend flyscreen, een sportieve luchtinlaat, fraaie zijpanelen en een aerodynamische achterzijde. Alle componenten zijn hoekiger en sportiever van vorm, waardoor het algehele design van de motorfiets moderner, eigentijdser en meer onderscheidend oogt.

 

Het flyscreen en de luchtinlaat ogen meer uitgesproken. In combinatie met de nieuwe dubbele LED-koplampen resulteert dat in een gedrongen look. Dankzij krachtige LED-lichttechnologie profiteert de rijder ook van beter zicht. De aangepaste look van het uitlaatsysteem en de vernieuwde spiegels met verbeterde instelbaarheid dragen ook bij aan de sportieve looks van de Triumph Street Triple R. De motorfiets is verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren, te weten Sapphire Black of Matt Silver Ice. Beide kleurvarianten hebben stickers in de tinten Diablo Red en Aluminium Silver alsook handgeschilderde rode velgstrepen en het kenmerkende Street Triple R rode achterframe.

Nog alerter high-performance 765 cc motorblok

 

Ook het karakteristieke 765 cc-motorblok van de Street Triple R onderging een grondige update. Hij voldoet nu aan de Euro 5-emissienorm en reageert nog alerter op het gas dankzij een met 7% verminderde rotatietraagheid. Het ongelofelijke piekvermogen van liefst 118 pk (86,7 kW) is voorhanden bij 12.000 toeren per minuut. De driecilinder levert nu nog meer koppel onderin: het piekkoppel van 77 Nm is beschikbaar bij 9.400 toeren per minuut.

 

Verfijningen aan de airbox en het uitlaatsysteem resulteren in een scherper, dieper en voller motorgeluid. De balans tussen het inlaat- en dempergeluid van de kenmerkende, rijke Triumph triple soundtrack is nog verder verbeterd. Gevaar voor verslaving is aanwezig.

 

Net als de RS-topversie heeft de Street Triple R een soepele versnellingsbak met een korte eerste en tweede versnelling. Deze transmissie levert uitzonderlijke acceleratieprestaties en soepele schakelingen en beschikt ook over een slipper clutch en koppelingsbekrachtiging. Het laatstgenoemde systeem vermindert de inspanning van de koppelingshendel zodat de rijder geniet van nog meer comfort en controle.

 

Hoogwaardige componenten

 

De nieuwe Triumph Street Triple R wordt geroemd om zijn nauwkeurige, wendbare en neutrale rijeigenschappen. Die karaktereigenschappen worden nu nog verder versterkt. Onder meer door geoptimaliseerde remmen: hoogwaardige Brembo M4.32 radiale monobloc-voorremklauwen met vier zuigers en een geoptimaliseerde rembloksamenstelling voor een beter motor- en remgevoel. Aan de achterzijde installeert Triumph een Brembo-remklauw met één zuiger.

 

Ook de vering is opgebouwd uit hoogwaardige componenten. Triumph gebruikt een Showa 41mm upside down big piston voorvork met separate functie en een Showa piggyback reservoir monoshock RSU aan de achterzijde. Beide zijn volledig instelbaar met voorspanning, ingaande demping en uitgaande demping.

 

De Street Triple R staat op Pirelli Diablo Rosso III high-performance straatbanden. Dit rubber biedt maximale en langdurige grip onder alle weersomstandigheden. Dankzij het unieke profiel en de rubbersamenstelling van deze banden geniet de rijder van een nog sportiever gevoel, met uitzonderlijke grip en stabiliteit in bochten.

 

De iconische gullwing swingarm levert torsiestijfheid en zijdelingse flexibiliteit, wat de stabiliteit bij hogere snelheden maximaliseert. Terwijl het geoptimaliseerde scharnierpunt een natuurlijke weerstand biedt tegen het samendrukken van de RSU-achterdemper bij hoge acceleraties. Het levert een uiterst controleerbare acceleratie uit krappe bochten op en een precieze handling.

 

De Street Triple R is standaard uitgerust met Triumph Shift Assist. Met dit systeem kan de rijder soepel, comfortabel en snel op- of terugschakelen zonder gebruik te maken van de koppeling.

 

Er is keuze uit drie rijmodi (Road, Rain en Sport) voor maximale controle onder alle omstandigheden. De rijmodi hebben invloed op de gasrespons en tractiecontrole en zijn eenvoudig te selecteren tijdens het rijden via de LCD-display van de Street Triple R. In de rijmodus Rain beperkt het systeem het piekvermogen op 100 pk (73,5 kW) voor een beter gevoel, een soepeler rijgedrag en extra veiligheid. De Street Triple R heeft ook ride-by-wire, ABS en tractiecontrole.

 

 

 

Nog toegankelijker en betaalbaarder

 

Triumph heeft tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Street Triple R extra goed geluisterd naar feedback van klanten om te zorgen voor de beste componenten tegen een aantrekkelijke prijsstelling.

 

Naar wens kan de koper kiezen voor een Low Ride Height (LRH) variant met een zithoogte van 780 mm. Dat is 45 mm lager dan de standaard variant. De LRH-uitvoering heeft speciale vering en een herziene zadelconstructie waardoor hij nog toegankelijker is voor meer rijders.

 

60+ originele Street Triple accessoires voor extra bescherming, comfort en stijl

 

Om de nieuwe Street Triple R te personaliseren, heeft Triumph een assortiment van meer dan 60 originele accessoires, waaronder: moderne, nieuwe scrollende LED-richtingaanwijzers, een nieuw fly screen, nieuwe machinaal bewerkte zijspiegels en remvloeistofreservoirs. Daarnaast is er een nieuwe serie stijlvolle waterbestendige bagagetassen met snelkoppelingsbevestiging beschikbaar, zoals een tanktas en een tas voor achterop. Triumph levert ook een Arrow-uitlaatdemper en verstelbare rem- en koppelingshendels.

Voor extra comfort zijn er verwarmbare handgrepen met meerdere instellingen, terwijl er voor extra stijl en details een nieuwe buddy afdekkap, een belly pan in een nieuwe kleur en een kentekenplaathouder zijn.

Met een veel agressievere styling, een responsiever high-performance 765 cc motorblok en een uitgebreide, hoogwaardige uitrusting is de nieuwe Triumph Street Triple R de enige echte streetfighter – nu nog toegankelijker en betaalbaarder.