vorige

Kawasaki presenteert 2017 modellenoffensief tijdens Intermot!

Het gaat goed met Kawasaki, want dankzij de meest moderne line-up in de markt groeide het Japanse merk de afgelopen jaren als kool. Ook voor 2017 zijn de verwachtingen hoog gespannen, want tijdens de Intermot in Keulen deelde Kawasaki alvast de eerste klap uit naar de concurrentie door maar liefst vier geheel nieuwe modellen te presenteren!

cover-kawasaki-modellen-2017-mcrijen

Kawasaki Z1000SX
De Kawasaki Z1000SX is onmiskenbaar de grondlegger van het Sport-Touring segment. Met zijn SuperSport prestaties en Touring comfort is de “SX” met recht een sportmachine en reismotor in één. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Z1000SX al meteen vanaf zijn introductie een regelrechte hit was. Op de Intermot in Keulen presenteerde Kawasaki de compleet nieuwe derde generatie van deze alleskunner, met nieuwe looks, nog meer comfort en baanbrekende elektronica.

Het eerste wat in het oog springt aan de Z1000SX is het compleet nieuwe kuipwerk, waarin duidelijk de Ninja SuperSport roots nog meer de overhand krijgen. Net als zijn naakte broer is de Z1000SX nu ook standaard voorzien van LED verlichting voor ultra moderne looks en een maximale lichtopbrengst.

Onderhuids ging Kawasaki veel verder dan alleen Euro 4 aanpassingen, want dankzij de meest moderne Bosch IMU regelunit, bekend uit de Ninja ZX-10R Superbike, kreeg de Z1000SX er een legio aan hoogstaande elektronische snufjes bij, zoals KCMF (Kawasaki Cornering Management Function) een nog betere KTRC (Kawasaki TRaction Control) en nog meer zekerheid van het KIBS (Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System). Uiteraard kan de rijder ook kiezen uit verschillende Power Modes. Het compleet nieuwe display met grote analoge toerenteller, versnellingsindicator en multifunctioneel LCD scherm maken de digitale revolutie compleet.

Sportief reizen op de Z1000SX wordt nog aangenamer, want ook het comfort werd flink aangepakt. Zo werd niet alleen het kuipwerk breder, maar werd ook het windscherm vergroot voor nog meer bescherming. Net als het voorgaande model is het windscherm zeer gemakkelijk in drie standen te verstellen voor een maximale bescherming of een optimale snelheidsbeleving.

Zowel voor de rijder als de passagier is het zitcomfort nog verder verbeterd door een nieuw, breder zadel en een dikker uitgevoerde duo-zit. Die laatste is tevens extra verhoogd aan de voorzijde, zodat de passagier tijdens het remmen minder gemakkelijk naar voren schuift. Bovendien worden beide zadels vervaardigd uit nieuw materiaal voor nog meer comfort, ook op lange afstanden.

Verder werden de spiegels 20mm verder naar buiten geplaatst voor een groter zichtveld naar achteren en werden de toch al superieure vering en remmen nog verder geperfectioneerd.

Kleuren: Candy Lime Green, Metallic Spark Black en Candy Burnt Orange.

Kawasaki Ninja 650
Ook in de middenklasse brengt Kawasaki revolutionair nieuws met de compleet nieuwe Ninja 650, een ultra moderne en sportieve reïncarnatie van de uiterst succesvolle ER-6f. De Ninja 650 biedt een unieke combinatie van Supersport looks en dagelijkse bruikbaarheid, waarmee deze innovatieve machine meteen zijn eigen unieke segment creëert.

Voor een perfecte mix tussen sportiviteit en bruikbaarheid is de Ninja 650 voorzien van een nieuw ontwikkelde watergekoelde parallel twin met een heerlijk koppelrijk karakter en bruikbaar vermogen onder praktisch alle omstandigheden. Daarnaast is deze 69pk sterke krachtbron ook nog eens 6,8% zuiniger geworden dan zijn voorloper en standaard voorzien van een Assist & Slipper koppeling.

Door het gebruik van een lichtgewicht trellis frame (bekend van de Supercharged Ninja H2) en een aluminium achterbrug is de Ninja 650 een overweldigende 19kg lichter geworden. Nieuwe Nissin remmen en ABS zorgen voor een indrukwekkende en perfect doseerbare remkracht, terwijl de horizontaal geplaatste achterschokdemper zorgt een nog betere handling. Het lichte gewicht zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor een grotere toegankelijkheid, evenals de standaard zadelhoogte van slechts 790mm.

Om de rijder optimaal te informeren heeft Kawasaki een compleet nieuw dashboard ontwikkeld. Zo heeft de grote analoge toerenteller een instelbare shift up light, waarbij de naald van de toerenteller rood kleurt als er opgeschakeld dient te worden. Het zeer complete multifunctionele display met onder andere een versnellingsindicator en een buitentemperatuurmeter maakt het geheel af.

Van de sportieve kuip met verstelbaar windscherm tot het schitterende LED achterlicht, de compleet nieuwe Ninja 650 is klaar om de harten van vele motorrijders te veroveren!

Kleuren: Metallic Spark Black/Pearl Blizzard White/Candy Burnt Orange

Kawasaki Ninja ZX-10RR – Get even closer
Kawasaki voert niet alleen op straat vele segmenten aan, ook op het circuit gaat het Kawasaki voor de wind met diverse titels in het World SBK. Als hommage aan de vele motorsport successen brengt Kawasaki de Ninja ZX-10RR, een unieke race ready Supersport die geschikt voor zowel het circuit als de openbare weg.

De exclusieve Ninja ZX-10RR gaat gehuld in de kenmerkende “Winter Test” kleuren van het Kawasaki Racing Team en zit boordevol hoogwaardige upgrades die maximale prestaties mogelijk maken voor zowel een professionele coureur als een gewone rijder. Maar dat deze machine alleen gemaakt is om te presteren blijkt bijvoorbeeld wel aan het feit dat er geen plaats is voor een bijrijder. Bovendien is de productie voor Europa gelimiteerd tot slechts 500 stuks.

Als eerste werd het hart van de Ninja ZX-10RR aangepakt door de klepstoters te voorzien van een DLC coating voor minder frictie en werden de carters extra verstevigd. Verder werd de cilinderkop aanpast, waardoor er direct “hete” nokkenassen geplaatst kunnen worden. De KQS Kawasaki Quick Shifter werd uitgebreid en kan nu voor zowel op- als terugschakelen gebruikt worden.

Het chassis kreeg een enorme upgrade in de vorm van gesmede aluminium Marchesini wielen die het onafgeveerde gewicht aanzienlijk verlagen. Voor de remmen werd er gekozen voor de absolute top, namelijk Brembo M50 monobloc remklauwen, gegroefde Brembo schijven en een radiale Brembo rempomp met gevlochten remleidingen. De revolutionaire Showa BFF voorvork en horizontaal geplaatste achterschokdemper bieden vele instelmogelijkheden voor een ideale setting.

Ook op het gebied van elektronica is Ninja ZX-10RR ongekend compleet. Dankzij Kawasaki’s unieke zesvoudige IMU worden de onderstaande elektronische middelen haarscherp aangestuurd.

KCMF – Kawasaki Cornering Management Function S-KTRC – Sport-Kawasaki Traction Control
KEBS – Kawasaki Engine Brake Control KLCM – Kawasaki Launch Control Mode
KIBS – Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System Instelbare Power Modes

De race-ready Ninja ZX-10RR zal komend seizoen prominent aanwezig zijn op de paddocks van de Superbike en Superstock competities en natuurlijk in de garage van een aantal gelukkige eigenaren.

Kawasaki Ninja H2 Carbon
Kawasaki heeft zichzelf wederom overtroffen door het meest geavanceerde model ooit nog verder te verbeteren in de vorm van de 2017 Ninja H2 Carbon. Naast een Euro4 update heeft de Ninja H2 vele nieuwe features gekregen, waaronder Kawasaki’s meest geavanceerde elektronica en een hoogwaardige Öhlins TTX achterschokdemper. Maar alsof dat nog niet exclusief genoeg is, brengt Kawasaki tevens de unieke Ninja H2 Carbon op de markt. Een absoluut collectors item, waarvan er slechts 100 stuks geproduceerd worden.

De Ninja H2 Carbon is voorzien van een lichtgewicht en ultra sterke carbonfiber topkuip en een geweldige nieuwe matzilveren kleur op de op de overige delen. Daarnaast wordt iedere Ninja H2 Carbon voorzien van een uniek serienummer in het Supercharger logo op het motorblok.

Omdat de Kawasaki Ninja H2 en Ninja H2R prestaties leveren die nog nooit eerder vertoond waren, moesten vele onderdelen speciaal ontwikkeld worden. Zo zijn de Brembo rem- en koppelingshendel korter dan standaard, om te voorkomen dat deze bij zeer hoge snelheden door de rijwind worden ingedrukt. Voor 2017 zijn beide hendels tevens voorzien van kleine gaatjes om zo nog beter bestand te zijn tegen de winddruk.

De toch al indrukwekkende lijst met elektronische hulpmiddelen van de Ninja H2 kon door de toepassing van Kawasaki’s baanbrekende 6-voudige IMU nog verder worden uitgebreid met onder andere Corner Braking Control. Daarnaast kunnen de bestaande hulpmiddelen dankzij de extra input van de IMU nog beter functioneren en werd de KQS Kawasaki Quick Shifter uitgebreid met een down shift functie voor vliegensvlug op- en terugschakelen.

De nieuwe Kawasaki modellen

De nieuwe 2017 Kawasaki modellen zijn nog tot en met 9 oktober te bewonderen op de Intermot in Keulen.
Prijzen en beschikbaarheid worden binnenkort bekend gemaakt.

Kawasaki Ninja Z1000SX Kawasaki Ninja Z1000SX Kawasaki Ninja ZX-10RR Black Kawasaki Ninja 650 Black Kawasaki Ninja 650 Green Kawasaki Ninja 650 Orange Kawasaki Ninja H2 Carbon