vorige

Kawasaki breidt ‘Any road, Any time’ concept uit met nieuwe Versys-X 300

De onvoorstelbaar populaire Kawasaki Versys familie groeit in 2017 verder met de nieuwe Versys-X 300. Een motor bestemd om het Versys concept ook voor de grote groep nieuwe motorrijders beschikbaar te maken.

Kawasaki Versys-X 300

Rijplezier

De Versys-X 300 biedt rijplezier in combinatie met een rechte zitpositie, veel comfort dus, typische Versys waarden. De avontuurlijke motor komt met een riante standaarduitrusting én nog twee speciale uitvoeringen voor seizoen 2017.

Het motorblok van de stoere machine bestaat uit een 296cc watergekoelde parallel twin getuned op maximale kracht al vanaf een laag toerental. De Versys-X 300 is uitgerust met een Assist and Slipper clutch. Zijn verfijnde injectie en dubbele gaskleppen dragen bij aan een milieuvriendelijke en uiterst zuinige motor.

Display

De motor kenmerkt zich door een comfortabele zitpositie en een hoog windscherm voor optimale bescherming. Een breed stuur zorgt hiernaast voor veel controle en een goede hanteerbaarheid. Het display van de Versys-X 300 heeft een versnellingsindicator, dubbele trip meters en geeft het actuele en gemiddelde verbruik aan. Het bijzonder lage verbruik zorgt voor een actieradius van meer dan 400km op een tank benzine.

Het geheel nieuw ontworpen stalen ’ruggengraat’ frame is verbonden met het motorblok wat zorgt voor een optimale stijfheid en een zeer licht gewicht. De Versys-X 300 is voorzien van een lange 41mm dikke voorvork en een zeer moderne Uni-Trak achtervering zodat de motor ook bijzonder geschikt is voor onverharde wegen.

Qua styling heeft de motor echte ‘big-bike’ adventure looks. Dit, in combinatie met de lage en uitgekiende zitpositie maakt het een zeer toegankelijke motor. Niet alleen de motor is veelzijdig, vanaf de start zal er een brede range aan touring en bagage accessoires beschikbaar zijn evenals Kawasaki’s ERGO-FIT opties voor een optimale zitpositie.

Naast de standaard Versys-X 300 komen er nog twee bijzondere ‘Editions’. De Versys-X 300 ‘Urban’ voorzien van Tank pad, hand guards, middenbok en een grote topkoffer en de Versys-X 300 Adventure met tank pad, engine guard, middenbok en zijkoffers. Met een onderscheidend imago, off-road capaciteiten, en een indrukwekkende handling op de straat is de nieuwe Versys-X 300 een waardige aanvulling op de populaire Versys range.