Kawasaki coureur Scott Deroue schrijft historie!

Kawasaki rijder Scott Deroue heeft op het circuit van Aragón de allereerste WK Supersport 300-race op zijn naam geschreven. De jonge coureur uit Nijkerkerveen wist in een bloedstollende finale zijn Ninja 300 op formidabele wijze als eerste over de finish te sturen.

WK Supersport 300

Vijf coureurs waren in strijd om de eerste zege in het WK Supersport 300. Deroue moest zich na een lastige start vanaf de 5e plaats naar voren knokken. Met zijn spectaculaire rijstijl wist de rijder van het Belgische Kawasaki MtM HS Racing Team al snel zijn concurrenten af te troeven. In de laatste ronde kwam de tweede man hem nog wel voorbij, maar Deroue counterde enkele bochten later direct weer. Ook vanuit de slipstream wist de concurrentie hem niet meer te pakken en kon hij het wiel van zijn Kawasaki Ninja 300 als eerste over de finish krijgen.

Naast de zege liet Deroue ook op andere momenten zien dat hij zich goed voelt op de Kawasaki, zoals tijdens de natte vrije training en de superpole 2. Die sloot hij beiden namelijk op de eerste plek af. Met vijfentwintig punten reist Deroue nu vol vertrouwen richting het volgende raceweekend, dat op het TT Circuit van Assen (28-30 april) zal plaatsvinden.

Fotocredits: Racesport.nl

Kort nieuws…

 • 14433
  Kom morgen en zaterdag shoppen in onze kledingshop met 21% korting!!!....
 • Kawasaki kondigt twee com…
  Naast de Ninja H2 SX, de Z900RS CAFE en de Ninja ZX-10R SE kondigde Kawasaki op de EICMA in Milaan nog een grote verrassing voor de Europese markt aan, ....
 • Nieuwe Kawasaki Ninja ZX-…
  Naast de standaardversie en een race georiënteerde RR uitvoering introduceert Kawasaki de nieuwe Ninja ZX-10R SE, de meest hoogwaardige Ninja ZX-10R ooit met ....

Nieuws op categorie

 • Nieuwe en gebruikte motoren
 • Motorservice, reparaties en onderhoud
 • Uitgebreid assortiment motorkleding
 • Wij zijn lid van de BOVAG