vorige

Kawasaki coureur Scott Deroue schrijft historie!

Kawasaki rijder Scott Deroue heeft op het circuit van Aragón de allereerste WK Supersport 300-race op zijn naam geschreven. De jonge coureur uit Nijkerkerveen wist in een bloedstollende finale zijn Ninja 300 op formidabele wijze als eerste over de finish te sturen.

WK Supersport 300

Vijf coureurs waren in strijd om de eerste zege in het WK Supersport 300. Deroue moest zich na een lastige start vanaf de 5e plaats naar voren knokken. Met zijn spectaculaire rijstijl wist de rijder van het Belgische Kawasaki MtM HS Racing Team al snel zijn concurrenten af te troeven. In de laatste ronde kwam de tweede man hem nog wel voorbij, maar Deroue counterde enkele bochten later direct weer. Ook vanuit de slipstream wist de concurrentie hem niet meer te pakken en kon hij het wiel van zijn Kawasaki Ninja 300 als eerste over de finish krijgen.

Naast de zege liet Deroue ook op andere momenten zien dat hij zich goed voelt op de Kawasaki, zoals tijdens de natte vrije training en de superpole 2. Die sloot hij beiden namelijk op de eerste plek af. Met vijfentwintig punten reist Deroue nu vol vertrouwen richting het volgende raceweekend, dat op het TT Circuit van Assen (28-30 april) zal plaatsvinden.

Fotocredits: Racesport.nl