vorige

Kawasaki neemt kopstart in 2017!

Het voorjaar is fantastisch begonnen, want met het beste kwartaalresultaat ooit heeft Kawasaki meteen de nummer 1 positie in Nederland veroverd! Kawasaki is ervan overtuigd dat zij ook de rest van het seizoen bovenop het podium zal staan, want met maar liefst 8 nieuwe 2017 modellen heeft Kawasaki veruit de meest moderne line-up in de markt.

Bestverkochte motorfietsen

Met een groei van 30,4% naar 609 geregistreerde motoren komt Kawasaki op een marktaandeel van 17,2%. Kijken we naar de échte motormarkt (dus zonder scooters en hard-enduro) komt Kawasaki zelfs op een marktaandeel van meer dan 20%. Kawasaki is hiermee met afstand de nieuwe marktleider en het meest populaire merk in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Kawasaki met maar liefst zeven modellen in de Top-20 van bestverkochte motorfietsen in Nederland staat! Ook in België boekte Kawasaki in het eerste kwartaal een recordomzet en is zij het grootste Japanse merk.

2017 modellen

Het succes wordt grotendeels verklaard door de grote stroom aan succesvolle nieuwe 2017 modellen. Zo is de nieuwe Z900 nu al Nederland’s bestverkochte Naked en zijn de nieuwe superlichte Z650, de machtige Z1000R beiden een groot succes. Ondertussen wordt de Sport-Touring klasse verrast door de nieuwe Ninja 650 en de nieuwe Z1000SX. In de SuperSport categorie veegt Kawasaki de concurrenten van tafel met een unieke Race-Ready Ninja ZX-10RR en de super exclusieve Ninja H2 Carbon. En last but not least staat er binnenkort een nieuwe Versys-X 300 klaar om, net als zijn grote broers, ook de onderkant van het Dual-Purpose segment te overheersen.

Naast het succes van de compleet nieuwe modellen weet Kawasaki enorm te scoren met diverse bestaande modellen die voor 2017 nog verder verbeterd zijn, zoals de uiterst succesvolle Versys 650 en Versys 1000 Dual Purpose modellen en de ongekend populaire Vulcan S Cruiser.

Met de meest actuele en meest competitieve line-up in de markt kijkt Kawasaki dan ook met veel enthousiasme uit naar 2017 en de verdere toekomst! Kawasaki motoren