vorige

Kawasaki onthult Z900RS Retro Sport, een modern classic met ‘True Spirit’

Als merk met een bijzonder hoge emotionele betrokkenheid in de motorwereld, heeft Kawasaki op de Tokyo Motor Show een geweldige nieuwe motor onthuld die de stijl en passie van zijn iconische Z1 Super Four 900 uit 1972 oproept.

Al maanden wordt er volop gespeculeerd rond deze langverwachte motor. De nieuwe Z900 Retro Sport is een supermoderne motor met de stijlelementen van de legendarische Z1. In 1972 zette de Z1 niet alleen Kawasaki definitief op de kaart, maar legde ook de basis voor hi-performance motoren in het algemeen.

Design

De stijlvolle motor is bijzonder hoogwaardig afgewerkt en met veel liefde voor detail ontworpen. Eyecatcher is de prachtige ‘teardrop shaped tank’, bijna identiek aan die van de Z1. Het frame is geheel nieuw en ontworpen om een ideale rijpositie te creëren en de slanke vorm van de tank te behouden. Het motorblok heeft koelvinnen op de cilinders voor een traditionele luchtgekoelde uitstraling. De gegoten velgen hebben de look van klassieke spaakwielen. Qua geluid is uitgebreid onderzoek uitgevoerd om een perfect uitlaatgeluid te creëren, passend bij de reputatie en uitstraling van de Z900RS.

De ronde LED-koplamp en het ovale ontwerp van het LED-achterlicht zijn visueel vrijwel identiek aan het origineel en zijn een eerbetoon aan de Z1. Ook de moderne instrumentatie op het stuur van de motor lijkt op het origineel maar heeft als aanvulling een modern multifunctioneel LCD-display. Zowel het kleurenschema als het lettertype van de badges zijn afgeleid van de Z1.

De Z900RS is een succesvolle mix van zowel het verleden, het heden als de toekomst!

Technologie

Net als de klassieke Z1 is de RS voorzien van een 900cc viercilinderblok. De motor heeft een fantastische balans tussen vermogen en perfecte handling met veel koppel bij weinig toeren. De ontspannen rijhouding van de Z900RS draagt bij aan het gevoel van controle en comfort onder alle rijomstandigheden. De Z900RS is voorzien van de modernste technologie zoals; Traction Control (KTRC), verschillende rijmodi en een vederlichte assisted slipperclutch. Radiaal gemonteerde remklauwen zorgen hiernaast voor optimale remprestaties.

De Z900RS maakte zijn internationale debuut op de Tokyo Motor Show op 25 oktober; een nieuw opwindend hoofdstuk in de rijke Z-historie voor Kawasaki! De spirit van een legende uit de jaren ’70 – de ultiem coole Kawasaki Z1 – vind je terug in de nieuwe Z900RS.

De Z900RS is leverbaar vanaf december 2017. De introductieprijs wordt binnenkort bekend gemaakt.