vorige

Kawasaki presenteert compleet nieuwe Z650

Kawasaki maakt haar succesvolle Z-range compleet met de revolutionair nieuwe Z650. Een supermoderne lichtgewicht Naked met baanbrekende looks en de beste handling in zijn klasse.
De nieuwe Kawasaki Z650 vervangt de uiterst succesvolle ER-6n, waarvan er de laatste 12 jaar wereldwijd een ongelooflijke 200.000 stuks verkocht zijn. De volledig nieuwe Z650 zal dan ook ongetwijfeld Kawasaki’s best verkochte model in Europa worden!

17my_z650_key_visual_shot4

Kawasaki Z-familie

Net als de overige Naked modellen in de Kawasaki Z-familie springt de nieuwe Z650 meteen in het oog door een super modern Sugomi design en een ongekend hoogwaardige afwerking. Uiteraard ontbreekt ook het typerende LED achterlicht met Z-patroon niet.

Voor optimale prestaties werd er een compleet nieuwe 650cc watergekoelde parallel twin krachtbron ontwikkeld met een heerlijk koppelrijk karakter en tegelijkertijd een zeer laag verbruik. Om het comfort en vertrouwen te verhogen werd de Z650 voorzien van een Assist & Slipper koppeling. Voor wie nog meer beleving en prestaties zoekt zal er tevens een schitterend ‘full system’ Akrapovič uitlaatsysteem verkrijgbaar zijn.

Dat de compleet nieuwe Z650 revolutionair is blijkt wel uit het feit dat dit model maar liefst 20 kg lichter is geworden. Deze enorme gewichtsbesparing is grotendeels mogelijk gemaakt door de toepassing van een nieuw Trellis frame (bekend van de Supercharged Ninja H2) en een aluminium achterbrug. Het lage gewicht en de sublieme hoogwaardige vering met horizontaal geplaatste achterschokdemper zorgen voor fantastische rijeigenschappen. De krachtige Nissin remmen met ABS maken het geheel compleet.

Het digitale dashboard is perfect af te lezen en zeer compleet uitgevoerd met onder andere een versnellingsindicator en een instelbare shiftlight. Bovendien kan de lay-out van het display in drie standen aangepast worden.

De nieuwe Z650 zal begin 2017 in de showroom staan van Motor Centrum Rijen.