vorige

Kawasaki W800 Final Edition, het einde van een tijdperk

Vijftig jaar na de introductie komt er een einde aan de iconische W-serie van Kawasaki, met de Kawasaki W800 Final Edition luidt Kawasaki het slot van een legendarisch tijdperk in.

Voor 2017 zal er naast de huidige W800 SE een gelimiteerd aantal W800 Final Editions beschikbaar zijn. Dit zal voor fans en liefhebbers in Europa de laatste kans zijn om een nieuwe Kawasaki W-serie te bemachtigen. De Kawasaki W800 Final Edition valt op door zijn unieke kleurstelling, namelijk Candy Brown met Candy Sunset Orange accenten en een Final Edition logo.

Kawasaki W800 Final Edition

Kawasaki W800 Final Edition als een moderne klassieker

Veel kenners zien de Kawasaki W800 dankzij zijn authentieke styling als een moderne klassieker. De schitterende vormgeving van het luchtgekoelde 773 cc staande Twin blok en de nokkenasaandrijving met de karakteristieke koningsas zorgen voor een uitgesproken vintage look. Kawasaki’s oog voor detail is overal duidelijk zichtbaar en geeft de W800 een nostalgische en tegelijkertijd kwalitatief ongekend hoogstaande uitstraling. De bekroning daarvan is natuurlijk het opvallende tankembleem, afgeleid van het originele W-serie, die de lange historie van dit model onderstreept.

Historie

De historie van de W-serie kan terug worden herleid naar 1966, het jaar waarin Kawasaki de eerste W1 introduceerde. Met zijn robuuste, betrouwbare 650 cc blok en een vermogen van 50 pk was de W1 de eerste zware viertakt van Kawasaki. En met succes, want vooral op de Amerikaanse markt bleek de W1 een schot in de roos. Het succes was zelfs zo groot dat de W1 gezien wordt als de basis voor het succes van het merk Kawasaki op de Amerikaanse markt.

Vormgeving

De vormgeving en de basistechniek van de oorspronkelijke W1 waren eveneens terug te vinden in de W650 die in 1998 op de markt kwam. Dit model trok onmiddellijk een eigen legioen liefhebbers aan, het bewijs dat echte stijl nooit uit de mode raakt! In 2011 kwam de opvolger daarvan in de vorm van de W800 met meer cilinderinhoud, maar met dezelfde authentieke kwaliteit en prachtige styling die altijd kenmerkend voor de W-serie is geweest. De W800 Final Edition is dan ook een passend eerbetoon aan de rijke historie van de Kawasaki W-serie.

De Kawasaki W800 Final Edition zal medio juli beschikbaar zijn, vanaf € 9.799,-
Kijk voor meer informatie op: www.kawasaki.nl