vorige

Max winnaar van de Skill Heroes NL

Max Groeneveld onze leerling monteur binnen MCRijen is in Nederland als winnaar uit de bus gekomen van de door Skill Heroes georganiseerde wedstrijd in sleutelen aan motoren. Max bleek over de beste vaardigheden te beschikken en werd als winnaar uitgeroepen. Maar de wedstrijd gaat verder, Skill Heroes werkt Europees samen en dat betekend dat er een Finale is in Zurich/ Zwitserland.

Wij, alle collega’s van MCRijen zijn trots op de uitzending van Max en zullen hem op 17 en 18 februari 2017 aanmoedigen.

Wat is Skills Heroes?

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Er zijn wedstrijden voor verschillende niveaus en leerjaren. Studenten krijgen de kans om hun talenten te laten zien in diverse vakrichtingen.

Skills Heroes start met voorrondes op de eigen school waarvoor WorldSkills Netherlands de wedstrijdopdrachten ontwikkelt. De opdrachten worden ontwikkeld op basis van de kwalificatiedossiers. De winnaar(s) van de voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden, waarbij zij strijden tegen studenten van andere mbo-instellingen. Deze wedstrijden vinden plaats op diverse mbo-instellingen in het land, met door WorldSkills Netherlands ontwikkelde wedstrijdopdrachten. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finales, waar bepaald wordt wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied.

De vakwedstrijden zijn gebaseerd op de kwalificatiedossiers en kunnen opgenomen worden in het onderwijsprogramma. Ook kunt u de wedstrijdopdrachten inzetten als les- en toetsingsmateriaal en als voorbereiding op het examen of de proeve van bekwaamheid.

Bron: http://www.skillsheroes.nl/docenten/wat-is-skills-heroes/