vorige

Steun de strijd tegen kanker

Motortoertocht voor het Goede Doel editie 2016 gaat de opbrengst dit jaar voor een belangrijk deel naar Familiehuis Daniel Den Hoed in Rotterdam. Het Familiehuis biedt onderdak aan familieleden van kankerpatiënten die worden behandeld in het Erasmus MC. In de directe nabijheid van het ziekenhuis kunnen deze bij ons logeren voor korte of langere tijd om dichtbij hun partner, familielid of vriend te zijn. Daarnaast levert Motortoertocht voor het Goede Doel een bijdrage aan Stichting Op Den Alpe Rijen.

Motortoertocht voor het Goede Doel

Motortoertocht voor het Goede Doel

Stichting Op Den Alpe Rijen zorgt er voor dat het leven van mensen met kanker dragelijker wordt. Dat doen zij door regionaal een bijdrage te leveren in zowel financiële als materiële zin bij de realisatie van een ultieme (en soms laatste) wens van kankerpatiënten.
Op 11 september organiseert Stichting Op Den Alpe Rijen wederom een verwendag voor deze patiënten. De deelnemers worden getrakteerd op een oldtimer-rit die eindigt op dezelfde afsluitingslocatie als de Motortoertocht. ​

Familiehuis Daniele Den Hoed

De keuze voor het Familiehuis Daniele Den Hoed komt voort uit het overlijden van Peter van Opdorp. Peter van Opdorp was de grondlegger van deze stichting, die oorspronkelijk vanuit Alpe duZes is ontstaan. Na meerdere overwinningen op kanker, is Peter op 29 januari 2016 alsnog overleden aan de indirecte gevolgen van deze ziekte. Hij is 36 jaar geworden. Hij was zelf een enthousiast motorrijder en droeg ons initiatief een warm hart toe.

Zijn verslechterde toestand liet afgelopen editie van de motortoertocht al niet meer toe dat hij als vrijwilliger aanwezig kon zijn. Zijn laatste wens was om een bijdrage te leveren aan Familiehuis Daniel Den Hoed en in overleg met de Stichting Op Den Alpe Rijen hebben wij besloten om dit jaar de bijdrage aan het Familiehuis te schenken.

Startlocatie bij MC Rijen

De eerste twee edities van Motortoertocht voor het Goede Doel waren wij voor de start te gast bij Motorcentrum Rijen. Ook dit jaar mogen we weer rekenen op de gastvrijheid van eigenaar Cees Langeveld. MC Rijen is een echt familiebedrijf, want zijn vrouw Marianne en dochter Michelle zijn meestal ook in de zaak te vinden. Ook zijn andere dochter Stefanie kom je er op bijzondere dagen tegen – zoals bij de motortoertocht natuurlijk!

Als liefhebber van alles wat met motorrijden te maken heeft, draagt Cees Motortoertocht voor het Goede Doel al vanaf het begin een warm hart toe. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij dit jaar vanaf de Rijksweg mogen starten en dat we MC Rijen mogen rekenen tot de belangrijkste sponsor én supporter van deze bijzondere motortoertocht.

Meer informatie vind u op http://www.motortoertochtvoorhetgoededoel.nl