vorige

NIEUW Suzuki Burgman AN200A en AN125A

 

Burgman 200A 2

Luxe en snel door stad en file met de nieuwe 2014 Suzuki Burgman 200A en 125A

Met de nieuwe 2014 Suzuki Burgman 200A en Burgman 125A bent u altijd stad en file te slim af! Het ergonomische lichtgewicht ontwerp zorgt voor sublieme stuureigenschappen in druk stadsverkeer en het krachtige zuinige motorblok zorgt voor voldoende vermogen op de snelweg. Net als bij de andere modellen in de Burgman serie, bewijst Suzuki opnieuw dat een comfortabele en luxueuze motorscooter ook bijzonder sportief en stijlvol kan zijn zijn!

Uitzonderlijk laag brandstofverbruik

Het watergekoelde 4-takt motorblok levert, met name in het lage- en middentoerengebied, een bruikbaar hoog koppel. Dankzij de elektronische brandstofinjectie is de Burgman 200A gemakkelijk te starten en biedt deze een gelijkmatige vermogensafgifte. Door het uitzonderlijk lage brandstofverbruik van 1 op 30,1 (125A: 1 op 34,4) en een brandstoftank van 10,5 liter heeft de Burgman de beste actieradius in z’n klasse. De perfect gebalanceerde CVT automatische versnellingsbak zorgt tevens voor een trillingsarme overbrenging voor optimaal rijcomfort.

De nieuwe 240 mm remschijven zijn voorzien van een 2-zuiger remklauw voor en een 1-zuiger remklauw achter. De Burgman 200 is ook leverbaar met compact en lichtgewicht NISSIN ABS systeem (standaard op de 125 cc).

Luxe, stijlvol en comfortabel

Voor 2014 is de gehele stroomlijn van de Burgman 200A/125A onder handen genomen. Het compacte en slanke ontwerp heeft strakkere lijnen gekregen voor een elegante en sportieve uitstraling. Hierdoor is de Burgman met een totale breedte van 740 mm zelfs de smalste motorscooter in z’n klasse. Zo zijn de dubbele koplampen, dubbele achterlichten en geïntegreerde heldere richtingaanwijzers vernieuwd en is het windscherm 110 mm langer geworden voor een nog betere windbescherming.

De voetenplank is dusdanig ontworpen, dat de berijder ongehinderd de voeten op de grond kan zetten. Door de aangepaste vorm van het kuipwerk rondom de voetsteunen, kan ook een passagier veilig en comfortabel plaatsnemen. Het ergonomische ontwerp levert ook een lage zitpositie van 735 mm op, wat de laagste in z’n klasse is en zorgt voor de nog betere wendbaarheid van de scooter en een uiterst ontspannen zithouding. 

Ook wat opbergcapaciteit betreft zijn de Burgman 200A en 125A toonaangevend. De verlichte opbergruimte onder de nieuwe  buddyseat heeft een enorme inhoud van maar liefst 41 liter en biedt ruimte aan twee integraalhelmen. De opbergcompartimenten onder het stuur zijn de grootste in z’n klasse en leveren 5.5 liter extra ruimte en een 12 volts aansluiting op. 

Meest uitgebreide instrumentenpaneel

Het nieuwe instrumentenpaneel is de meest uitgebreide in z’n klasse en voorzien van een analoge toerenteller en snelheidsmeter. Op het LCD display wordt informatie weergegeven over tijdstip, kilometer- en dagtellerstand, brandstofniveau, actueel en gemiddeld verbruik en service-interval voor het vervangen van de olie. Een “Eco Drive” indicator licht op wanneer u een zuinige rijstijl hanteert.   

Accessoires

Om de nieuwe Burgman 200A en 125A nog comfortabeler uit te rusten, zijn er diverse originele Suzuki accessoires beschikbaar. Zo is er bij voorbeeld een in kleur meegespoten topkoffer van 37 liter, een passagiersrugsteun, handvatverwarming en een tunneltas leverbaar.

Op 5 november worden de Burgman 200A en 125A officieel geïntroduceerd tijdens de EICMA in Milaan. De Burgman 200A en 125A zijn in Nederland leverbaar vanaf begin 2014 in de kleuren mat grijs en wit (200A/125A) en mat zwart en zilvergrijs (200).