vorige

De nieuwe Suzuki GSX-R1000A – De koning onder de Superbikes

De Suzuki GSX-R1000A is het vlaggenschip van Suzuki’s Supersport-range. Een hightech krachtpatser met MotoGP technologie, ontwikkeld voor absolute dominantie op de circuits en op straat. De GSX-R1000A is de koning onder de superbikes.

Bij de volledig nieuwe GSX-R1000A staat alles in het teken van topprestaties. Van het slanke, aerodynamische design, dat de geest van de MotoGP-machines ademt, tot het lichte, superstijve frame, de hoogwaardige vering en het state-of-the-art remsysteem. En dan hebben we het nog niet eens over de 202 pk sterke viercilindermotor, die speciaal voor deze zesde generatie GSX-R1000A is ontwikkeld. Een pk-pakhuis dat met een pk/gewichtsverhouding van 1:1 garant staat voor adembenemende prestaties. Dat dankt deze krachtbron ondermeer aan een reeks hypermoderne technologieën, die zijn ontwikkeld voor de MotoGP-machine waarmee het team Suzuki ECSTAR komend seizoen op de grid staat. Zo is de GSX-R1000A ondermeer uitgerust met variabele kleptiming, variabele inlaatkelken, ride-by-wire en een variabele SET-alpha uitlaatspruitstuk-configuratie. Het is de allersterkste GSX-R-krachtbron die er ooit is gemaakt En toch is de rijder altijd in controle, want deze GSX-R1000A is uiteraard voorzien van alle mogelijke elektronische assistentiesystemen. Deze systemen functioneren op basis van een hypermoderne, eveneens uit de MotoGP afkomstige Inertie Meet Unit (IMU). Power en Control, dat is de nieuwe GSX-R1000.

De gelimiteerde GSX-R1000RA

Naast de al allesbehalve ‘gewone’ GSX-R1000A brengt Suzuki in 2017 ook nog een speciale, gelimiteerde ‘R’-versie. Deze onderscheidt zich onder meer door een Balance Free-voorvork en Balance Free Lite-achterschokdemper van Showa, de absolute top op veringgebied. De voorvork is gevat in een speciale, lichtgewicht bovenkroonplaat. Daarboven vind je een dashboard met omgekeerde kleurstelling, dus met witte letters op een zwarte achtergrond. De speciale GSX-R1000RA is tevens voorzien van een in twee richtingen werkende quickshifter, een lichtgewicht accu en van een launch control system, dat supersnelle sprints vanuit stilstand mogelijk maakt.

De koning onder de superbikes staat vanaf maart in de showroom van de Suzuki dealer. De GSX-R1000A kost rijklaar €20.399,-, de in gelimiteerde oplage geproduceerde GSX-R1000RA is beschikbaar voor € 22.899,-.

Team SUZUKI ECSTAR

Op 29 januari j.l. is het nieuwe MotoGP team van SUZUKI ECSTAR gepresenteerd. Het Japanse team, onder leiding van Davide Brivio als Team Manager, Projectleider Satoru Terada en Technisch Manager Ken Kawauchi, beginnen aan hun derde seizoen in de hoogste categorie van de motorsport. SUZUKI ECSTAR streeft ernaar een van de beste teams van het WK te worden. De eerste testen zijn veelbelovend voor het komende seizoen. Andrea Iannone wist op de tweede testdag de snelste tijd te rijden wat hem na drie dagen in het overall klassement op de tweede plaats bracht. Alex Rins wordt steeds meer vertrouwd met de GSX-RR, waardoor er grote verbeteringen worden gemaakt. Zijn werk richt zich op het leren van het elektronisch beheer van de GSX-RR, maar hij probeerde ook de nieuwe 2017 specificaties van de motor, want dit is een van de prioriteiten voor het bepalen van de toekomstige ontwikkeling.