vorige

De nieuwe Triumph Bonneville T100 en T100 Black

De Triumph Bonneville T100 en T100 Black zijn de nieuwste uitbreidingen van de nieuwe, moderne Bonneville-lijn en bouwen voort op het iconische Bonneville-karakter om te voldoen aan de huidige vraag naar motorfietsen met een combinatie van tijdloze stijl en moderne functionaliteit. De volledig nieuwe T100 en T100 Black met het 900-cc blok zijn lichter dan de T120’s, gemakkelijk te besturen en met een assortiment van meer dan 150 accessoires helemaal naar smaak aan te passen.

Zaterdag 8 oktober om 12:00 uur onthullen wij de nieuwe Triumph T100 Bonneville!

2017_triumph_bonneville_t100_black_5

Geïnspireerde vormgeving 

De inspiratie is gevonden bij de legendarische ’59 Bonneville en de vormgeving sluit nauw aan bij het iconische design, silhouet en karakter van het origineel. Daarom hebben de T100 en T100 Black elk duidelijk een eigen karakter, dat wordt onderstreept door de hoogwaardige afwerking en typische details van een echt iconische motorfiets. Met het karakteristieke Bonneville-silhouet en veel van de geweldige eigenschappen van de T120 zijn de nieuwe T100 en T100 Black allebei tijdloze iconen die zich prachtig hebben ontwikkeld. Van de gesculptuurde lijnen van de elegante, specifieke 14,5-liter brandstoftank tot de subtiele details van de Bonneville-carterbeschermplaat en de stijlvolle multifunctionele dubbele meters, bieden de nieuwe T100’s een nieuw niveau van kwaliteit en afwerking.

De Bonneville T100 heeft talloze klassiek geïnspireerde kenmerken en schitterende details in chroom, zoals de hoogwaardige geborstelde aluminium kappen, klassieke opgeschroefde Triumph-badges die uniek zijn voor deze twee modellen, en zwaar verchroomde spiegels, spatbordbeugels, stuur en sierrand van de koplamp. Het klassieke Bonneville-profiel van de T100 is mede te danken aan het gedetailleerde, comfortabele zadel en achterzadel, die zijn afgewerkt met contrasterend stiksel en dikker schuim voor meer comfort. Naast de kwaliteitskenmerken van de T100 beschikt de T100 Black over nog meer stijl en verfijning met volledig zwarte onderdelen zoals de velgen, een dubbelwandige uitlaat in peashooterstijl met een matzwarte afwerking en zwarte motorkappen voor een absoluut unieke look.

Opvallende kleurenschema’s

De Bonneville T100 wordt geleverd in twee klassiek geïnspireerde lakcombinaties:
– Aegean Blue en Fusion White met handgespoten sierlijnen
– Jet Black

De Bonneville T100 Black is verkrijgbaar in de venijnige, verfijndere kleurenschema:
– Matt Black

2017_triumph_bonneville_t100_black_1

Goede bereikbaarheid

Twee belangrijke ontwikkelingen van de nieuwe T100-modellen zijn het nieuwe chassis en de vering, die het comfort van de berijder aanzienlijk verhogen en zorgen voor aangenamere ritten, of het nu gaat om lange reizen, dagelijks gebruik of rijden met een passagier. Dankzij de unieke, langere achtervering en cartridgevoorvorken van elk model krijgt de motorrijder een intensere maar toch ontspannen rijervaring. De T100 en T100 Black zijn beide lichter dan de nieuwe T120 en de wielbasis, vorksprong en naloop zijn korter dan de vorige generatie T100’s. Samen met een lagere zadelhoogte en een ontspannen rijhouding zijn ze daardoor beter toegankelijk voor iedere motorrijder en makkelijker te rijden dan ooit tevoren. De superieure rijeigenschappen van de T100’s worden nog versterkt doordat standaard speciaal ontwikkelde Pirelli Phantom SportsComp-banden worden aangebracht, die Pirelli speciaal voor de Bonneville-familie heeft ontworpen, met meer stijfheid en profielverschillen op de voorband en een dieper profiel achter voor veilig stuurgedrag en grotere duurzaamheid.

Echte functionaliteit

Het hoge niveau van details, kwaliteit en afwerking wordt gecombineerd met een moderne functionaliteit, met onder meer technologie die is gericht op maximale controle en veiligheid voor de berijder.

Bijvoorbeeld:
– Elektronische gasklepregeling Voor een betere respons op het gas, meer gevoel, veiligheid en controle met één gasklephuis.
– ABS Dit antiblokkeerremsysteem van de nieuwste generatie brengt veiligheid en controle op een nieuw niveau, maar is niet nadrukkelijk aanwezig en nauwelijks zichtbaar.
– Inschakelbare antidoorslipregeling Deze regeling kan via het menu op het instrumentenpaneel worden ingesteld voor maximale veiligheid en comfort.
– Bekrachtigde koppeling Ontworpen voor een moeiteloze bediening van de koppelingshendel, zodat de koppeling nauwkeuriger te doseren is en je met gemak langer kunt doorrijden.
– LED-achterverlichting In het klassieke ontwerp is een opvallend lichtpatroon met een efficiënter stroomverbruik ingebouwd waarmee je uitstekend te zien bent.
– Motorstartonderbreker De nieuwe sleutel met de fraaie Triumph-badge bevat een startonderbreker met Thatcham-goedkeuring.
– USB-oplaadpunt Een oplaadpunt onder het zadel waarmee gemakkelijk essentiële apparaten op te laden zijn.
– Stijlvolle dubbele meters Bijzonder functionele meters (snelheid en toeren), waarin een slim digitaal menusysteem is verwerkt voor bediening met de vingertoppen tijdens het rijden.

Met:
– Schakelstandindicator
– Snelheidsmeter
– Twee tripmeters
– Onderhoudsindicator
– Resterende actieradius
– Brandstofpeil
– Gemiddeld en huidig brandstofverbruik
– Klok
– Instellingen tractiecontrole

Als optionele accessoires zijn onder meer cruisecontrol en handvatverwarming beschikbaar.

Opwindende prestaties

De T100 en T100 Black bieden alle kwaliteit, prestaties, functionaliteit en comfort die verwacht mogen worden van de moderne Bonneville-familie. Daarnaast worden ze aangedreven door de veelgeprezen 900-cc parallelle-twinmotor van de Bonneville met 8 kleppen en hoog koppel, die zorgt voor een beter brandstofverbruik en een vol, diep geluid uit de uitlaat. Dit blok is speciaal getuned voor een veel hoger koppel onderin en levert een maximumkoppel van 80 Nm bij 3200 t/min, een toename van 18% ten opzichte van de voorgaande Bonneville voor opwindend, intens motorrijden.

De T100-modellen hebben een verbeterde respons dankzij Triumph’s elektronische gasklepregeling en een nieuwe, soepele vijftraps versnellingsbak, die ontworpen zijn voor een ontstekingsinterval van 270° met een vloeiende lineaire vermogensafgifte. Er is een geavanceerd vloeistofkoelsysteem subtiel geïntegreerd in de karakteristieke lijnen van de Bonneville, dat de emissie vermindert en het verbruik met maximaal 29% verbetert. In combinatie met het nieuwe verlengde onderhoudsinterval van 16.000 km worden de totale gebruikskosten dus aanzienlijk verlaagd.

De herkenbare dubbele geluiddempers in peashooter-stijl van de T100’s zijn klassiek vormgegeven en zijn dubbelwandig uitgevoerd voor een oogstrelende afwerking en strakke lijn. Ze leveren het onmiskenbare volle geluid van een Britse twin.

Meer keus

Met een compleet assortiment van meer dan 150 accessoires kunnen motorrijders hun Bonneville T100 of T100 Black helemaal naar wens vormgeven. Voor meer comfort en praktisch nut zijn er accessoires zoals handvatverwarming, een middenbok en handsteun, en cruisecontrol. Wie lange afstanden rijdt, kan kiezen uit eersteklas opties voor bagage zoals tanktassen en zijkoffers van leer of een mix van leer en canvas.

Beschikbaarheid en prijzen

De T100 en T100 Black staan bij ons vanaf 8 oktober. De prijzen in Nederland voor de T100 zijn vanaf € 11.000 en voor de T100 Black vanaf € 11.125, voor België is dit respectievelijk € 10.300 en € 10.425.