vorige

De nieuwe Triumph Bonneville T120 en T120 Black

Triumph Bonneville T120 en T120

Tijdloze iconen, schitterende ontwikkeling.

 • De tijdloze stijl en het legendarische karakter van de oorspronkelijke Bonneville is herboren in de stijlvolle en authentieke Bonneville T120 en de bijzonder coole Bonneville T120 Black. Beide zijn vervaardigd met zeer veel aandacht voor details, kwaliteit en afwerking, die alleen worden geëvenaard door de functionaliteit en de prestaties van deze echt moderne klassieker.
 • Met aandrijving van het geheel nieuwe 1200 cc-blok met hoog koppel van de Bonneville, dat wordt gevoed met schitterende, authentiek vormgegeven dubbele gasklephuizen. Deze motor is ontworpen voor meer koppel, zowel onderin als over het hele toerentalbereik. De authentieke peashooter-uitlaten leveren dat onmiskenbare geluid van een Britse twin.
 • Het chassis en de vering van beide uitvoeringen zijn geheel nieuw ontworpen voor hele dagen rijcomfort, iedere dag, de hele dag, met of zonder duopassagier. Hier worden kenmerkende rijeigenschappen van Triumph zoals neutraliteit, wendbaarheid en stabiliteit gecombineerd met hoge functionaliteit en comfort.
 • Geïnspireerd op de legendarische Bonneville uit 1959 en vormgegeven met meer van het legendarische DNA van het origineel. Zowel met een aanzienlijk luxueuzere afwerking en schitterende authentieke details als een reeks standaardvoorzieningen die een nieuwe norm inluiden.
 • De Bonneville T120 en T120 Black zijn twee van de vijf boeiende motorfietsen in de nieuwe Bonneville-familie, die allemaal het 100% authentieke Bonneville-karakter vertonen met absoluut moderne functionaliteit en prestaties.

 

Triumph Bonneville T120 een wereldwijd succes

Net zoals de legendarische originele Bonneville T120, die wereldwijd succes boekte dankzij zijn adembenemende uiterlijk en revolutionaire prestaties, sluiten de nieuwe Bonneville T120 en T120 Black met hun wendbaarheid, elegantie en uitstraling perfect aan op de moderne vraag naar authenticiteit, karakter en functionaliteit.

Met een beroemde achtergrond, nadrukkelijke aanwezigheid en prestaties vormen de authentieke en stijlvolle Bonneville T120 en de ruige, venijnige T120 Black een fraaie evolutie van een tijdloze legende.

Triumph Bonneville T120 en T120

Nieuwe 1200cc-motor met ‘hoog koppel’

Het unieke karakter van de Triumph Bonneville T120 komt tot uiting in de geheel nieuwe 1200-cc parallelle-twinmotor met 8 kleppen en ‘hoog koppel’.

Dit is speciaal voor de moderne klassieke rijstijl ontwikkeld met een directe, opwindend koppel met op zijn top 105 Nm bij slechts 3100 t/min – een verbluffende toename van 54% ten opzichte van de vorige generatie. Met een vermogen van 80pk bij 6.550 t/min, 18% meer dan op de T100, levert de nieuwe 1200cc direct krachtige prestaties in de lage toeren en door het gehele toerenbereik, zo levert het nieuwe motorblok al bij 4.500 toeren 50% meer vermogen.

Met de bijzonder nauwkeurige en directe respons op het gas van Triumph’s nieuwe generatie elektronische gasklepregeling en motormanagementsysteem, is de zestraps 1200-cc Bonneville-motor voorzien van een ontstekingsinterval van 270 graden voor een karaktervolle geluidn en lineaire vermogensafgifte.

Legendarische Bonneville-motoren

Het motorprofiel is fraai vormgegeven met belangrijke traditionele stijlelementen van de legendarische Bonneville-motoren uit de jaren ’60, met een subtiele verwerking van eigentijdse componenten om het iconische silhouet van het blok te behouden. Het niveau van de afwerking heeft ook een nieuw hoogtepunt bereikt, met geborsteld aluminium sierkappen voor de motor en elegante bronzen details op de T120, en zwarte sierkappen met bewerkte aluminium details op de T120 Black.

Bonneville_T120_Black_Riding_Shot002_A3_CMYK

Achter het stijlvolle uiterlijk van de nieuwe 1200cc-motor gaat een geavanceerd vloeistofkoelsysteem schuil, dat zorgvuldig geïntegreerd is voor een minimale visuele impact, maar wel bijdraagt aan een lagere emissie en een beter brandstofverbruik – 13% minder verbruik dan de T100. Dit in combinatie met een uitgestelde serviceinterval van 10.000 naar 16.000, maakt dat de motor voordelig is in gebruik.

Tot slot sluiten de geheel nieuwe, elegante peashooter-uitlaten aan op een rechttoe-rechtaan-ontwerp dat wordt bereikt met een ingenieus dubbelwandig verloop van de pijp via het katalysatorhuis en weer naar buiten. Deze machine maakt het echte geluid van een Britse twin, met een diepe, volle klank van de uitlaat die volledig past bij het karakter van de T120, op een niveau dat je wenst en verwacht.

Moderne functionaliteit

De Triumph Bonneville T120 en T120 Black vormen een nieuwe norm voor functionaliteit van moderne klassiekers met ruime technologische voorzieningen, die de berijder helpen met geavanceerde controle, veiligheid en volledig vertrouwen en die subtiel en compromisloos zijn geïntegreerd om de authentieke stijl en het karakter van een Bonneville te behouden.

Dat omvat onder meer:

ABS:
Triumph’s variabele antiblokkeerremsysteem brengt veiligheid en controle van de Bonneville op een nieuw niveau.
Elektronische gasklepregeling:
Voor een betere respons op het gas, meer veiligheid en gevoel, en een beter brandstofverbruik.
Tractieregeling:
Met behulp van de elektronische gasklepregeling optimaliseert het instelbare systeem voor tractieregeling de controle.
Twee rijmodi:
De twee keuzemogelijkheden ‘road’ en ‘rain’ voor de rijmodus zijn gekoppeld aan de elektronische gasklepregeling en bieden de motorrijder meer controle en veiligheid.
Slipkoppeling:
Dankzij de lichtere bediening van de koppeling rijd je niet alleen makkelijker, maar houd je het ook langer vol.
LED-achterverlichting:
In de klassiek geïnspireerde achterverlichting zijn LED’s ingebouwd die zorgen voor een opvallend achterlichtpatroon en efficiënt stroomverbruik. Met een geïntegreerde kentekenplaatverlichting.
LED DRL-koplamp:
Het allernieuwste in DRL (daytime running lights) is toegepast voor een duidelijk herkenbaar lichtpatroon en efficiënter stroomverbruik voor grotere duurzaamheid. (Indien toegestaan volgens plaatselijke wetgeving.)
Handverwarming:
Hoogwaardige handverwarming die al op de fabriek is gemonteerd, standaard met drie instellingen.
USB-oplaadpunt:
Een USB-aansluitpunt op het balhoofd zorgt dat de berijder essentiële apparaten kan opladen.
Startonderbreking:
Geïntegreerde transponder in de contactsleutel van de nieuwe T120.
Stijlvolle dubbele meters:
Meters met talrijke functies (snelheids- en toerentalmeter) met fraaie 3D-weergave en intelligent geïntegreerd digitaal menusysteem.

De voornaamste functies zijn:
 • Instelling van handverwarming
 • Instelling van rijmodus: ‘road’ of ‘rain’
 • Schakelstandindicator
 • Snelheidsmeter
 • Twee tripmeters
 • Onderhoudsindicator
 • Resterende actieradius
 • Brandstofpeil, gemiddelde en huidige snelheid
 • Mogelijkheid om tractieregeling en ABS-functies uit te schakelen
 • Klok

Bovendien kunnen berijders accessoires toevoegen die dan ook via het klokdisplay te bedienen zijn, waaronder cruise control.

Bonneville_T120_Black_Details_Tank_Clocks_Handlebars

Stuurschakelaars

Nieuwe, elegante stuurschakelaars bieden controle met je vingertoppen voor eenvoudige toegang tot de belangrijkste functies op de nieuwe dubbele meter.

Relaxte en nauwkeurige stuureigenschappen

Beide Bonneville T120-modellen hebben een geheel nieuw ontworpen chassis en vering, die is ontwikkeld voor relaxt en nauwkeurig rijden, iedere dag, de hele dag, met of zonder duopassagier.

Hier worden kenmerkende rijeigenschappen van Triumph zoals neutraliteit, wendbaarheid en stabiliteit gecombineerd met een comfortabeler zadel en langere veerweg voor meeslepende, maar ontspannen ritten. Met de relaxte rijhouding, standaard handverwarming, middenbok en een handgreep voor de duo zijn de Bonneville T120 en T120 Black volledig uitgerust voor maximaal comfort en functionaliteit voor in de echte wereld.

Originele vormgeving

Geïnspireerd door de legendarische Bonneville uit 1959 zijn de nieuwe Bonneville T120 en T120 Black vormgegeven met meer van het oorspronkelijke DNA en met stijlverwijzingen, details en kenmerken van de beroemde voorganger.

Van het algehele silhouet van de Bonneville tot de gesculptuurde vloeiende lijnen van de brandstoftank, de zeer gedetailleerde badges, de verlichting en de dubbele meters vormen de T120 en de T120 Black de schitterende ontwikkeling van tijdloze iconen.

De Bonneville T120 is voorzien van een scala aan originele details en een ongekend niveau aan standaardvoorzieningen, inclusief zwaar verchroomde meerdelige badges, handgreep en velgen, middenbok, handverwarming en innovatieve dubbelwandige verchroomde uitlaatbochten en peashooter-geluiddempers – speciaal ontworpen om verkleuring door hitte te minimaliseren en een authentiek rechttoe-rechtaan pijpverloop te creëren.

Met al het karakter, de details en de afwerking van de T120 biedt de nieuwe Triumph Bonneville T120 zelfs nog meer stijl en uitstraling – met een luxe donkerbruin zadel en volledig zwarte details, zoals: zwarte velgen, handgreep, uitlaat en motorblokafwerking.

Eersteklas kleuropties

De Bonneville T120 is verkrijgbaar in vier klassiek geïnspireerde kleurenschema’s:

 • Cranberry Red en Aluminium Silver, met handgespoten sierlijnen
 • Jet Black en Pure White, met handgespoten sierlijnen
 • Jet Black
 • Cinder Red

De T120 Black is verkrijgbaar in twee ruige, venijnige kleurenschema’s:

 • Jet Black
 • Matt Graphite

Nieuw assortiment accessoires voor customizing Triumph Bonneville T120 en T120

De Bonneville T120’s vielen altijd al op in de massa. Nu, met de introductie van ons nieuwe assortiment customaccessoires voor Bonneville kun je deze motorfietsen nog specialer en persoonlijker maken.

Wij presenteren meer dan 160 nieuwe, stijlvolle kwaliteitsaccessoires voor de Triumph Bonneville T120 en T120 Black, die een garage vol custom-geïnspireerde onderdelen omvat, waaronder:

verchroomde slip-ondempers van Vance & Hines in peashooterstijl, zadels met fraai sierstiksel, verchroomde koppelings-, dynamo- en gasklephuisversiering en een authentieke ‘4 bar’-tankbadge van Triumph.

De inspiratieset Prestige

Om het je nog makkelijker te maken, hebben wij de geweldige ‘inspiratieset’ Prestige samengesteld die motorrijders kunnen gebruiken als uitgangspunt voor hun eigen Triumph Bonneville T120 custom of die ze kunnen laten installeren als complete set.

De set Prestige verhoogt het aantal details en de klassieke uitstraling nog verder met een scala aan T120-kwaliteitsaccessoires.

Dat omvat onder meer:

 • Een authentieke verchroomde ‘4 bar’-tankbadge
 • Een geribbeld zwart zadel met sierstiksel
 • Zwarte LED-richtingaanwijzers met heldere lenzen
 • Verchroomde slip-ondempers van Vance & Hines in peashooterstijl
 • Zwarte stuurhandgrepen
 • Verchroomde kettingscherm, dynamokap en gasklephuisversiering

Let op: de geluiddempers van Vance & Hines, de verwijderingssets voor het achterspatbord en de richtingaanwijzers zijn alleen verkrijgbaar waar dat wettelijk is toegestaan.

In navolging van de legendarische Triumph Bonneville motoren, die teruggaan tot de revolutionaire T120 uit 1959, presenteert Triumph vol trots het nieuwe hoofdstuk in de Bonneville-geschiedenis met de nieuwe Triumph Bonneville T120 en T120 Black – een krachtige uitdrukking van Triumph’s verleden en heden: de schitterende ontwikkeling van tijdloze iconen.

Beschikbaarheid en prijzen (vanaf) Triumph Bonneville T120 en T120

Prijs NL Beschikbaar NL Prijs BE Beschikbaar BE
Triumph Bonneville T120 € 12.900 26 maart € 11.900 26 maart
Triumph Bonneville T120 Black € 12.900 26 maart € 11.900 26 maart