vorige

De nieuwe Triumph Thruxton en Thruxton R

De legende is terug! de Triumph Thruxton en -Thruxton R

Triumph Thruxton

 • Triumph introduceert de geheel nieuwe 1200cc-Thruxton en –Thruxton R. Beide met een fraaie, authentieke vormgeving en moderne prestaties om de legendarische reputatie van de café-racer waar te maken.
 • De Thruxton wordt aangedreven door de revolutionaire 1200-cc ‘Triumph Thruxton HP-motor’ dat beschikt over een opwindende vermogensafgifte, een uitstekende respons op het gas dankzij Triumph’s elektronische gasklepregeling en een werkelijk hemelse klank uit de uitlaat.
 • Een compleet vernieuwd rijwielgedeelte die is voorzien van verbeterde vering voor verbluffende rijeigenschappen en wendbaarheid voor de Thruxton. De Triumph Thruxton R is uitgerust met een hoogwaardigere specificatie van de componenten die de motor naar een hoger niveau tilt.
 • Een imponerende evolutie van de legendarische Thruxton‑racer met dezelfde ‘plat-op-de-tank’-mentaliteit en de kenmerkende gestroomlijnde silhouet. Voorzien van diverse stijlvolle details gebaseerd op de klassieke Thruxtons uit de late jaren ’60, vormgegeven met veel aandacht voor schoonheid, neem bijvoorbeeld de fraaie vuldop in Monza-stijl.
 • De Bonneville Thruxton is vernoemd naar de legendarische 500-mijls Thruxton-endurance-races en de Triumph’s die daarin domineerden en die voor het eerst een ronde lang met 100 mijl/uur reden op het Isle of Man. Deze motoren inspireerden een hele tienergeneratie van café-racers en custombouwers.
 • De Thruxton en Thruxton R zijn twee van de vijf bijzondere motorfietsen in de nieuwe Bonneville-familie, die allemaal het 100% authentieke Bonneville-karakter vertonen met absoluut moderne functionaliteit en prestaties.

 

De nieuwe Bonneville-familie: Triumph Thruxton

Van alle leden van de nieuwe Bonneville-familie moeten de nieuwe Triumph Thruxton en Thruxton R de grootste reputatie waarmaken. Hun naam is ongeveer zo legendarisch als het maar zijn kan, zelfs voor een icoon als de Bonneville. In de jaren ’60 en ’70 was deze naam synoniem voor het race-succes van Triumph over de hele wereld en vooral in de Isle of Man TT. De naam ‘Thruxton’ inspireerde een hele tienergeneratie van caféracers en custombouwers.

De geheel nieuwe Thruxton en Thruxton R zien er niet alleen uit of ze hun rol kunnen vervullen, juist op de weg maken ze hun reputatie waar.

De adembenemende nieuwe Thruxton keert terug naar de oorspronkelijke karakter van de caféracer met het vermogen dat wordt geleverd door de 1200-cc “High Power” motor, de moderne rijeigenschappen en functionaliteit die schuil gaan achter de de fraaie en authentieke vormgeving .

De meer eigentijdse Thruxton R is gewoonweg de spannendste en meest pure Classic die er te koop is. Voortbouwend op de functionaliteit van de Thruxton is de Thruxton R uitgerust met diverse componenten van een hogere specificatie zoals Brembo monobloc-remklauwen, Showa Big Piston-voorvork, Öhlins-achtervering en Pirelli Diablo Rosso Corsa-banden. De legende is terug.

Nieuw 1200-cc ‘Thruxton spec’-motorblok

Het legendarische karakter van de Thruxton komt tot uiting in de krachtige Bonneville 1200-cc parallelle-twinmotor met 8 kleppen.

Dit geheel nieuwe blok met zes versnellingen is voorzien van een lichtere krukas, een hogere compressie en een uniek luchtfilterhuis voor uitstekende prestaties. Met de bijzonder nauwkeurige en directe respons op het gas van Triumph’s nieuwe generatie elektronische gasklepregeling en voeding uit authentiek vormgegeven dubbele gasklephuizen levert de ‘Thruxton spec’-motor op zijn top een robuust koppel van 112 Nm bij 4950 t/min – maar liefst 62% meer dan de vorige generatie. Het vermogen van 97pk bij 6.750 t/min ligt 41% hoger dan het vorige model, daarbij komt het eerder vrij en is de motor krachtiger door het gehele toerenbereik, zo levert het 1200 HP motorblok bij 4.500 toeren 68% meer vermogen.

Met de fraaie vormgeving en een zeer hoog niveau van afwerking en details bevatten het nieuwe blok, de uitlaat- en gasklephuizen verwijzingen naar de oorspronkelijke race‑Thruxtons waarbij de eigentijdse componenten zorgvuldig zijn geïntegreerd om de authentieke look te behouden.

Achter het stijlvolle uiterlijk van de nieuwe 1200 cc-motor gaat een geavanceerd vloeistofkoelsysteem schuil, dat zorgvuldig geïntegreerd is voor een minimale visuele impact, maar wel bijdraagt aan een lagere emissie en een beter brandstofverbruik – 11% minder dan zijn voorganger. Daarbij is ook de serviceinterval uitgebreid van 10.000km naar 16.000km, wat bijdraagd aan lagere kosten voor het gebruik van de motor.

Triumph Thruxton

Het onmiskenbare geluid van een Britse twin

Een paar nieuwe dubbele, opwaarts gebogen megafoonuitlaten geven het donderende, volle basgeluid dat past bij de krachtige uitstraling en prestaties. Het uitlaatsysteem is uitgevoerd in chroom op de Thruxton en in geborsteld RVS op de Thruxton R.

Dynamische rijeigenschappen

Het nieuwe chassis en de vering van de Thruxton zrogen voor het strakke rijgedrag dat past bij het uiterlijk van de caféracer. Met ergonomische sportelementen, clip‑onstuur, volledig instelbare vering en een 17-inch voorwiel voor een uitstekend stuurgedrag, in combinatie met de kenmerkende rijeigenschappen van Triumph, zoals neutraliteit, wendbaarheid en stabiliteit, levert de nieuwe Thruxton een werkelijk intens spannende rijervaring.

De nieuwe Thruxton R tilt de rijdynamiek naar een nòg hoger plan dankzij het toevoegen van geavanceerde componenten.

Deze bestaan uit:

 • Dubbele zwevende Brembo-schijven
 • Monobloc Brembo-raceremklauwen
 • Brembo-hoofdremcilinder
 • Volledig instelbare Showa Big Piston-voorvork uit de racesport
 • Volledig instelbare Öhlins dubbele achtervering
 • Pirelli Diablo Rosso Corsa-banden

Triumph Thruxton Brembo

Moderne functionaliteit

De nieuwe Thruxton en Thruxton R zijn uitgerust met een compleet scala aan technologische voorzieningen, die de berijder ondersteunen en zorgen voor meer controle, veiligheid en volledig vertrouwen. Deze moderne technologie is subtiel en compromisloos geïntegreerd om de authentieke stijl en het karakter van een Bonneville te behouden.

De lijst met functionaliteiten bestaat uit:

ABS
Triumph’s antiblokkeerremsysteem brengt controle van de Triumph Thruxton en Thruxton R op een nieuw niveau.

Elektronische gasklepregeling
Voor een betere respons op het gas en een beter gevoel.

Tractieregeling
Met behulp van de elektronische gasklepregeling optimaliseert het instelbare systeem voor tractieregeling de bediening voor meer controle.

Slipkoppeling
Dankzij de lichtere bediening van de koppeling rijd je niet alleen makkelijker, maar houd je het ook langer vol.

Rijmodi
Er kunnen drie rijmodi worden ingesteld die gekoppeld zijn aan de elektronische gasklepregeling: ‘road’, ‘rain’ en ‘sport’. Deze bieden de juiste hoeveelheid controle en, in de modus ‘sport’, een snellere respons op het gas.

LED-achterverlichting
In de klassiek geïnspireerde achterverlichting zijn LED’s ingebouwd die zorgen voor een herkenbaar achterlichtpatroon en een lager stroomverbruik. Inclusief geïntegreerde kentekenplaatverlichting.

LED DRL-koplamp
Het allernieuwste in DRL (day time running lights) is toegepast voor een duidelijk herkenbaar lichtpatroon, een efficiënter stroomverbruik en voor meer duurzaamheid.

USB-oplaadpunt
Een USB-oplaadpunt met aansluiting op het balhoofd zorgt dat de berijder alle essentiële apparaten kan opladen.

Startonderbreking
Geïntegreerde transponder in de contactsleutel.

Stijlvolle dubbele meters
Meters met talrijke functies (snelheids- en toerentalmeter) met fraaie 3D-weergave en intelligent geïntegreerd digitaal menusysteem.

De voornaamste functies zijn:

 • Instelling van rijmodus: ‘road’, ‘rain’ of ‘sport’
 • Schakelstandindicator
 • Snelheidsmeter
 • Twee tripmeters
 • Onderhoudsindicator
 • Resterende actieradius
 • Brandstofpeil, gemiddelde en huidige snelheid
 • Mogelijkheid om tractieregeling en ABS-functies uit te schakelen
 • Klok

Triumph Thruxton

Bovendien kunnen berijders accessoires toevoegen die dan ook via het display te bedienen zijn, bijvoorbeeld handverwarming en cruise control.

Stuurschakelaars
Nieuwe, elegante stuurschakelaars zijn eenvoudig te bedienen met je vingertoppen en bieden toegang tot de belangrijkste functies op het nieuwe display .

Vormgeving als caféracer
Met de indrukwekkende uitstraling en en karakter die hun oorsprong vinden bij Triumph-racers uit de jaren ‘60 brengen de geheel nieuwe Triumph Thruxton en Thruxton R de moderne klassieke sportmotor op een zeer hoog niveau.

Fraaie details
Beide uitvoeringen zijn uitgerust met een unieke brandstoftank met een vuldop in Monza-stijl (voor het eerst op een moderne fabrieksmotor), prachtige lichtgewicht aluminium spiegels aan de stuureinden en gespaakte velgen.

De Triumph Thruxton R biedt daarbij een nog een aantal prachtige details, zoals de schitterende gepolijste kroonplaat, aluminium tankbeugel en blank geanodiseerde aluminium swingarm.

Kleuren

De Thruxton wordt geleverd in drie fraaie kleuren:

 • Jet Black
 • Pure White, met een zwarte streep over de tank
 • Competition Green, met een metallic gouden streep over de tank

De Thruxton R wordt geleverd in twee fraaie kleuren:

 • Diablo Red
 • Silver Ice

Je eigen Thruxton special vorm geven

De oorspronkelijke Thruxton-racers inspireerden een hele generatie no-nonsense, handgebouwde en unieke caféracers. Met de introductie van onze nieuwe reeks Bonneville-accessoires met meer dan 160 accessoires alleen al voor de Thruxton en Thruxton R is het voor motorrijders nog nooit zo gemakkelijk geweest om een eigen stijl te creëren. Hiertoe behoort een garage vol custom-geïnspireerde onderdelen, waaronder een prachtige kuip voor de cockpit, uitlaten van Vance & Hines, een verwijderingsset voor het achterspatbord, een lager clip-onstuur en schitterende compacte richtingaanwijzers.

En om het nog makkelijker te maken, hebben we ook drie interessante ‘inspiratiesets’ samengesteld voor motorrijders die hun eigen custom willen ontwerpen of de set compleet door de dealer willen laten aanbrengen. Deze bestaan uit:

Het inspiratiepakket: Track Racer

Als finishing touch voor de Thruxton of Thruxton R biedt de Track Racer-set een aantal accessoires die ontleend zijn aan de racecompetitie.

Dat omvat onder meer:

 • Gesculptuurd kuipwerk voor de cockpit
 • Zadelkap in passende kleur
 • Authentiek Bullet-zadel
 • Lager clip-onstuur
 • Achterspatbordverwijderingsset met compacte achterverlichting
 • Slip-ondempers van Vance & Hines
 • Leren tankbeschermer

Het inspiratiepakket: Café Racer

Hiermee krijgt de Thruxton of Thruxton R een complete caféracerstijl.

Dat omvat onder meer:

 • Achterspatbordverwijderingsset met compacte achterverlichting
 • Uitlaatdempers van Vance & Hines
 • Zadelkap in passende kleur
 • Authentiek Bullet-zadel
 • De kenmerkende Triumph-tankrubbers
 • Leren tankbeschermer

Let op: de geluiddempers van Vance & Hines, de verwijderingssets voor het achterspatbord en de richtingaanwijzers zijn alleen verkrijgbaar waar dat wettelijk is toegestaan.

En voor de allereerste keer…

Performance-race-kit voor de Thruxton R
De Factory Race-kit zal de standaardmotorprestaties op een nog hoger peil brengen, met nog meer kracht en koppel en een lager totaalgewicht.

De set omvat verder:

 • RVS uitlaatbochten (zonder katalysator)
 • RVS open uitlaatdempers met verwijderbare dB killers
 • Nokkenas met race-specificaties
 • Uitwasbaar luchtfilter met race-specificaties
 • Clip-ons

Met meer prestaties, een betere wendbaarheid en meer traditie zijn de Bonneville Thruxton en Thruxton R het echte werk: moderne klassieke sportmotoren met een bijzonder authentieke caféracer-vormgeving, een geweldig motorblok en rijeigenschappen waarmee ze hun legendarische reputatie meer dan waar maken.

Beschikbaarheid en prijzen (vanaf)

Prijs NL Beschikbaar NL Prijs BE Beschikbaar BE
Thruxton R € 15.900 9 april € 12.900 2 april
Thruxton € 13.900 11 juni € 14.800 21 mei