vorige

De NIEUWE Triumph Tiger Sport

De nieuwe 2016 Triumph Tiger Sport is ontworpen om te beantwoorden aan de behoeften van de veelzijdige motorrijder, of het gaat om woon-werk verkeer, sportieve ritten of lange reizen en meer. Met de Triumph Tiger Sport tilt Triumph veelzijdigheid naar een hoger niveau dankzij een potente 1050cc driecilinder van de nieuwe generatie, een pak aan rijder-ondersteunende technologie, meer comfort en verbeterde prestaties. Gemaakt om dagelijks en veel te gebruiken; naar kantoor, met je vrienden knallen in het weekend of met zijn tweeën volgepakt op vakantie. De nieuwe Triumph Tiger Sport is geen motor van alle dag – maar een motor waar je dagelijks op wilt rijden.

Triumph Tiger Sport

Triumph Tiger Sport

Voor deze evolutie van de Triumph Tiger Sport staat de compleet vernieuwde 1050cc driecilinder centraal. Het legendarische motorblok is op diverse punten aangepakt om nòg betere prestaties te leveren op het gebied van koppel, vermogen en verbruik. Zo zijn de verbrandingskamers compleet herzien waardoor de krachtbon nu onderin een overvloed aan koppel levert. Dankzij het toevoegen van Rid-By-Wire beschikt de nieuwe Tiger Sport over een uitstekende gasreactie, die de rijder in staat stelt om het maximale uit het motorblok te halen in iedere situatie. Ook het uitlaatsysteem is aangepast en heeft nu een vrijere doorstroom, dit verbetert niet alleen de prestaties en het verbruik, maar levert ook een prachtig rijk geluid.

Rijder-ondersteunende technologie

Door het toevoegen een nieuwe ECU en Ride-By-Wire werd het mogelijk om de nieuwe Tiger Sport te voorzien van diverse rijder-ondersteunende technoligieën. Naast de standaard verbeterde gasresponse die de nieuwe ECU en Ride-Bu-Wire opgeleverde, kan de rijder nu ook kiezen uit verschillende rijmodi waarmee de gasreactie en traction control kunnen worden ingesteld met een druk op de knop. Men heeft nu de keuze uit een Rain, Road of Sport modus, waarmee de prestaties en controle aangepast worden naar de situatie waarin de rijder zich begeeft. De Sport modus stelt de rijder in staat het maximale uit de motor te halen terwijl de Rain modus zorgt voor optimale controle slechte condities. Ook is de nieuwe Tiger Sport standaard voorzien van Cruise Control en biedt het vernieuwde display, met twee tripmeters en inzicht in het actuele verbruik, een duidelijk overzicht van alle informatie die de rijder nodig heeft.

Slip-assist koppeling

De nieuwe slip-assist koppeling op de Tiger Sport zorgt ervoor dat het schakelen moeiteloos gaat, absoluut een must voor wanneer je je in druk verkeer begeeft of lange reizen maakt. Met het innovatieve koppelsysteem bedien men met gemak de al even soepele versnellingsbak met zes versnellingen. Daarbij zorgen deze versnellingen er voor dat de rijder het vermogen optimaal kan benutten, zuiniger kan rijden en comfortabel in de hoogste versnelling lange afstanden kan afleggen.

Styling met functie

Gerestyled en voorzien van vernieuwde componenten is de nieuwe Tiger Sport verkrijgbaar in een subtiele Matt Black kleurstelling, met accenten in neon geel, of in het opvallende Aluminium Silver met rode accenten.

De kenmerkende enkelvoudige ophanging, de prachtig afgewerkte nieuwe motordeksels, de vernieuwde spiegels en de machinaal gefreesde dop op de as van het achterwiel maken de nieuwe Tiger Sport helemaal af. Ook het comfort van de rijder is naar een hoger niveau gebracht dankzij het monteren van voetsteunen met meer grip, een verstelbaar windscherm en standaard handkappen. Het nieuwe windscherm is met een hand te bedienen en biedt de bestuurder meer windbescherming zonder dat dit ten laste gaat van de sportieve vormgeving.

Wereldwijd zijn er veel fans van de Tiger Sport, dit vooral dankzij de perfecte rijeigenschappen en veelzijdigheid, ook met tweepersonen èn baggage. Met deze kenmerken als basis hebben de nieuwe Tiger Sport beter gemaakt voor motorrijders die èèn motorfiets willen die absoluut alles kan.

De nieuwe Triumph Tiger Sport is verkrijgbaar vanaf juni.