vorige

Ruud de Wild Triumph ambassadeur

NPO Radio 2 DJ en kunstenaar Ruud de Wild mag zich vanaf heden Triumph Ambassadeur voor Nederland noemen. Deze eervolle titel kreeg hij zaterdag 17 augustus toen hij zijn nieuwe Triumph T120 Bonneville in ontvangst nam bij Triumph dealer Roké te Mijdrecht. Ruud is een enorme motorfan en hij heeft al vele merken gereden. Een jongensdroom om een T120 Bonneville te rijden is nu na lange tijd in vervulling gegaan.

Ruud is een entertainer in hart en nieren. Hij begon zijn carrière rond zijn twintigste bij de publieke omroep als assistent-DJ op Radio 3. Toen in 1992 Radio 538 startte, maakte Ruud zijn overstap naar de commerciële radio. Tevens begon hij bij TV-zender TMF (The Music Factory) als VJ. In 1998 keerde hij terug naar de publieke omroep bij BNN om televisieprogramma’s te presenteren en startte aansluitend als DJ op 3FM met zijn succesvolle middagprogramma ruuddewild.nl. En nu is hij dagelijks te horen tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Ruud is trots om het merk Triumph te mogen vertegenwoordigen in Nederland en aan te sluiten bij de andere Triumph Ambassadeurs als Henry van Loon en Herman Brusselmans. Volgens Ruud is Triumph “Rock & Roll” en anders dan alle andere merken. “Een merk met een eigen stijl, een hart, een eigen attitude dat tijdloze modellen maakt maar met de techniek van nu. Als kind waande ik me in de wereld van Steve McQueen. Dat wilde ik ook. Nu heb ik die kans om die beleving waar te maken op de T120 Bonneville. Ik voel me weer als die kleine jongen met de poster van deze motor boven zijn bed. Uiteindelijk is dat toch wat we allemaal willen?”

Ruud zal zich zoveel mogelijk verplaatsen op zijn nieuwe Triumph T120 Bonneville en regelmatig zijn belevenissen delen op Instagram. Tevens zal Ruud een aantal malen acte de présence geven op evenementen, om te beginnen bij de Distinguished Gentleman’s Ride op 29 september aanstaande. Bovendien is de kans groot dat Ruud in zijn dagelijkse radioshow tussen 16:00 en 18:00 uur op NPO Radio 2 regelmatig zijn belevenissen zal delen met de luisteraars.

Triumph is blij om Ruud de Wild in te zetten als Ambassadeur. “Ruud is letterlijk Rock & Roll en past bij ons merk. Er is niets mooier als je een jongensdroom kunt waarmaken en zo de passie voor het merk en de producten kunt overdragen op onze consumenten. Ruud volgt zijn hart en is daarmee een voorbeeld voor anderen. Hij laat zien dat je ooit voor een Triumph kiest”, aldus Cees de Rooij, general manager Triumph Benelux BV.