Shoei en Marquez samen verder

Shoei X-Spirit III Marquez 5 TC-1 – Al sinds 2010 zijn Marc Marquez en Shoei onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een samenwerking die op z’n zachtst gezegd meer dan succesvol is. In acht seizoenen mocht de Spaanse coureur niet minder dan zes wereldtitels, waarvan vier in de MotoGP, op zijn palmares bijschrijven. Bovendien is hij momenteel hard op weg naar de negende. Dat de Japanse helmspecialist en goedlachse Spanjaard na dit seizoen nog minimaal twee jaar (tot eind 2020) met elkaar samen verder gaan, is dan ook voor beide partijen zowel logisch als heuglijk tegelijkertijd.

Shoei X-Spirit III Marquez 5 TC-1

Een heuglijk feit dat met de presentatie van de nieuwe X-Spirit III Marquez 5 TC-1 nog eens extra dik wordt onderstreept. Deze motorhelm heeft het racen al net zo diep in de genen zitten als zijn naamgever, wat zich vertaalt in een extreem sportieve, hoogwaardige integraalhelm. De aerodynamische fiberglas buitenschaal is gemaakt conform Shoei’s bekende AIM+-technologie. Hierbij zorgen meerdere lagen glas- en organische vezels voor een heel rigide constructie, die tegelijkertijd bij een impact uitstekend de vrijkomende kinetische energie absorbeert. Door het gebruik van hoogwaardige glasvezels is de helm ook nog eens buitengewoon licht.

De buitenschaal is er in niet minder dan vier maten, hetgeen onder meer in een comfortabele pasvorm resulteert. De helm is echter ook voorzien van de modulaire centerpad, waardoor de pasvorm van de X-Spirit III dankzij het Shoei Personal Fitting System (€ 60,00) volledig persoonlijk op maat gemaakt kan worden.

Standaarduitrusting

De standaarduitrusting van de X-Spirit III betreft verder onder meer een stevige dubbel-D sluiting, het Emergency Quick Release System (kortweg EQRS) en een bijzonder uitgebreid ventilatiesysteem, waarbij niet alleen zoals gewoonlijk enkel kin en hoofd van koele lucht worden voorzien, maar ook de wangen. Verder wordt de X-Spirit III standaard geleverd met onder meer een neus- en kinspoiler, een Pinlock anti-condensvizier en een zachte helmzak.

Leverbaar

Deze sportieve, exclusieve, maar bovenal bijzonder fraaie Marquez replica is leverbaar in de maten XS tot en met XXL, de prijs bedraagt € 869,00. Hij ligt vanaf de derde week van september in de winkel van Motor Centrum Rijen.

Kort nieuws…

 • De nieuwe Kawasaki Versys…
  Op zaterdag 23 februari zal de Kawasaki Versys 1000 SE voor het eerst te zien zijn in onze showroom en vertellen wij u graag alle ins en outs over deze ....
 • Dè Ladies motorjas van di…
  De getailleerde Luna motorjas is gemaakt van heerlijk soepel rundleer en super comfortabele stretch delen, waardoor deze jas niet alleen fijn draagt maar ook ....
 • De nieuwe Kawasaki Versys…
  De Versys 1000 is met zijn sportieve viercilinder krachtbron en sublieme rijwielgedeelte al jaren de koning van het Adventure Sport segment. Voor 2019 is deze ....

Nieuws op categorie

 • Nieuwe en gebruikte motoren
 • Motorservice, reparaties en onderhoud
 • Uitgebreid assortiment motorkleding
 • Wij zijn lid van de BOVAG