vorige

Shoei en Marquez samen verder

Shoei X-Spirit III Marquez 5 TC-1 – Al sinds 2010 zijn Marc Marquez en Shoei onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een samenwerking die op z’n zachtst gezegd meer dan succesvol is. In acht seizoenen mocht de Spaanse coureur niet minder dan zes wereldtitels, waarvan vier in de MotoGP, op zijn palmares bijschrijven. Bovendien is hij momenteel hard op weg naar de negende. Dat de Japanse helmspecialist en goedlachse Spanjaard na dit seizoen nog minimaal twee jaar (tot eind 2020) met elkaar samen verder gaan, is dan ook voor beide partijen zowel logisch als heuglijk tegelijkertijd.

Shoei X-Spirit III Marquez 5 TC-1

Een heuglijk feit dat met de presentatie van de nieuwe X-Spirit III Marquez 5 TC-1 nog eens extra dik wordt onderstreept. Deze motorhelm heeft het racen al net zo diep in de genen zitten als zijn naamgever, wat zich vertaalt in een extreem sportieve, hoogwaardige integraalhelm. De aerodynamische fiberglas buitenschaal is gemaakt conform Shoei’s bekende AIM+-technologie. Hierbij zorgen meerdere lagen glas- en organische vezels voor een heel rigide constructie, die tegelijkertijd bij een impact uitstekend de vrijkomende kinetische energie absorbeert. Door het gebruik van hoogwaardige glasvezels is de helm ook nog eens buitengewoon licht.

De buitenschaal is er in niet minder dan vier maten, hetgeen onder meer in een comfortabele pasvorm resulteert. De helm is echter ook voorzien van de modulaire centerpad, waardoor de pasvorm van de X-Spirit III dankzij het Shoei Personal Fitting System (€ 60,00) volledig persoonlijk op maat gemaakt kan worden.

Standaarduitrusting

De standaarduitrusting van de X-Spirit III betreft verder onder meer een stevige dubbel-D sluiting, het Emergency Quick Release System (kortweg EQRS) en een bijzonder uitgebreid ventilatiesysteem, waarbij niet alleen zoals gewoonlijk enkel kin en hoofd van koele lucht worden voorzien, maar ook de wangen. Verder wordt de X-Spirit III standaard geleverd met onder meer een neus- en kinspoiler, een Pinlock anti-condensvizier en een zachte helmzak.

Leverbaar

Deze sportieve, exclusieve, maar bovenal bijzonder fraaie Marquez replica is leverbaar in de maten XS tot en met XXL, de prijs bedraagt € 869,00. Hij ligt vanaf de derde week van september in de winkel van Motor Centrum Rijen.