vorige

Suzuki GSX-R1000A: The King is Back!

Suzuki presenteert de meest geavanceerde Suzuki GSX-R ooit. Dankzij ingenieuze technologie uit de MotoGP is de volledig nieuw ontwikkelde GSX-R1000A de best presterende supersportmotorfiets in zijn klasse.

Suzuki heeft met de legendarische GSX-R-modellen in ruim dertig jaar vele wereldtitels op zijn naam gezet en meer dan een miljoen motoren verkocht.

Suzuki GSX-R1000A

Suzuki Racing VVT

Met een vermogen van 149 kW (202 pk), een gewicht van 202 kg en een koppel van 117,6 Nm heeft de Suzuki GSX-R1000A een fenomenale lineaire acceleratie. Mede dankzij de uit de MotoGP afkomstige variabele kleptiming (Suzuki Racing VVT) levert de uiterst betrouwbare krachtbron over het gehele toerenbereik maximaal vermogen. Bovendien is deze motor compacter en lichter gebouwd en voldoet hij aan de Euro-4 normering.

Veiligheidssystemen

Behalve met drie rijmodi (S-DMS) is de GSX-R1000A uitgerust met het innovatieve “Motion Track Traction Control”. Dit systeem controleert de bewegingen van de motorfiets in zes richtingen en is instelbaar in tien standen, afhankelijk van voorkeur en ervaring van de berijder. De nieuwe Brembo-remmen zorgen in combinatie met het “Motion Track Brake System” voor optimale remkrachtverdeling onder alle omstandigheden. Voor extra gemak voor de rijder is de GSX-R1000A voorzien van de unieke Suzuki “Low RPM Assist”- en “Easy Start”-systemen.

Design en styling

Het volledig nieuw ontwikkelde aluminium frame en kuipwerk zijn slanker en lichter en zorgen voor een perfect beheersbaar weggedrag in bochten. De GSX-R1000A is voorzien van volledige ledverlichting en een volledige lcd-display.

Suzuki GSX-R1000A Black

Suzuki GSX-R1000A

GSX-RR

Voor de circuit-georiënteerde rijders heeft Suzuki de exclusieve GSX-R1000RA ontwikkeld. Deze is extra voorzien van een Quick-Shift-systeem, Suzuki Launch Control en een Showa Balance Free-voorvork en achterschokdemper. Daarnaast heeft de R-variant extra led-dagrijverlichting en een lcd-display met zwarte achtergrond. Voor nog betere prestaties is een lichtgewicht accu geplaatst.

De GSX-R1000A is leverbaar vanaf februari 2017 in de MotoGP-kleurstelling (YSF) of matzwart (YKV). De GSX-R1000RA is leverbaar vanaf mei in de MotoGP-kleurstelling (YSF). Suzuki maakt de consumentenadviesprijzen later bekend.

GSX-R in 11 kW

Voor de startende supersportliefhebber met A1-rijbewijs is er de GSX-R125A – de krachtigste en zuinigste lichtgewicht in zijn klasse. De GSX-R125A heeft een sportieve lage zit en slank kuipwerk voor perfecte wendbaarheid en is voorzien van een handig “keyless” systeem en ABS. Verder benadrukken de led-koplamp, de lcd-display en de “wave”-remschijven nog eens de GSX-R-afkomst.

De GSX-R125 is leverbaar vanaf augustus 2017 in de MotoGP-kleurstelling (YSF). Suzuki maakt de consumentenadviesprijs later bekend.