vorige

Triumph en Guy Martin in Bonneville op jacht naar landsnelheidsrecord

TRIUMPH MOTORCYCLES KONDIGT RECORDPOGING LANDSNELHEIDSRECORD AAN met de Triumph Rocket Infor Streamliner

  • Aanval op het officiële landsnelheidsrecord van de Federation of International Motorcycling (FIM) World Record op de Bonneville Speedway, Bonneville Salt Flats, Utah (USA) – augustus 2016
  • TT legende en meervoudig snelheidswereldrecordhouder Guy Martin vastgelegd als rijder voor de Triumph wereldrecordpoging in 2016
  • Triumph Infor Rocket Streamliner wordt aangedreven door twee Triumph Rocket III motoren die samen maar liefst 1000 pk produceren
  • Cloud-applicatie provider Infor en iconisch kledingmerk Belstaff zijn hoofdsponsors

Triumph Rocket Infor Streamliner

Triumph Rocket Infor Streamliner

Triumph Motorcycles, het iconische Britse motormerk, heeft officieel bevestigd dat het zal terugkeren naar de legendarische zoutvlakten van Bonneville in Utah (USA), om in augustus 2016 het wereldsnelheidsrecord met een motorfiets te verbreken. Het doel is daarbij om het huidige wereldrecord, dat staat op 605,7 kilometer per uur, met behulp van de speciaal gebouwde, 1.000 pk sterke, Triumph Rocket Infor Streamliner te verbreken.

Het besturen van de speciaal gebouwde Triumph Rocket Infor Streamliner over de ‘gemeten mijl’ zal in handen komen te liggen van Isle of Man TT-coureur en meervoudig snelheidsrecordhouder Guy Martin. Titelpartner voor deze Triumph recordpoging zal de wereldwijde cloud-applicaties provider Infor zijn, met verdere ondersteuning van het iconische kledingmerk Belstaff.

De Triumph Rocket Infor beschikt over een carbon/kevlar monocoque-constructie met twee Triumph Rocket III motoren, die beide voorzien zijn van een turbo om een gecombineerde 1000 pk bij 9000 toeren per minuut per te produceren. De motorfiets is bijna acht meter lang, ruim 60 centimeter breed en bijna 1 meter hoog. Het gebruik van methanol als brandstof klasseert deze Triumph motorfiets in ‘Division C’, de categorie voor gestroomlijnde motorfietsen.

World’s Fastest Motorcycle

Triumph heeft een rijke historie met het breken van het landsnelheidsrecords als houder van de ‘World’s Fastest Motorcycle’ titel tussen 1955 en 1970, met legendarische namen van recordbrekende streamliners als Devil’s Arrow, Texas Cee-gar, Dudek Streamliner en Gyronaut X1. De laatste was goed voor een toenmalig record door het bereiken van een topsnelheid van 395,28 km/h. Het huidige record staat sinds 2010 op 605,697 km  en is in het bezit van Rocky Robinson met de Oil-Ack Attack streamliner.

Guy-Martin

Guy Martin: “Ik kan niet wachten om deze zomer met de Triumph Rocket Infor Streamliner de zoutvlakte van Bonneville voor de eerste keer op te gaan. De technici van Triumph hebben een geweldige machine gebouwd, waardoor we de ideale kans krijgen om het snelheidsrecord over land op twee wielen te pakken.”

De modelnaam van de iconische Triumph Bonneville werd in september 1956 gekozen na Johnny Allen’s land-snelheidsrecord op de zoutvlakte, waarbij hij de (toen) recordbrekende snelheid van 311,76 km/u bereikte. Het eerste Triumph T120 Bonneville model werd daarna onthuld op de Earls Court Bike Show en ging in de verkoop in 1959.

De voortgang van de wereldrecordpoging om het landsnelheidsrecord te verbreken kunt u volgen via www.triumphmotorcycles.nl.