vorige

Triumph TIGER Adventure maand!

De hele maand juni is het Triumph Tiger Adventure maand bij Motor Centrum Rijen! Een maand waarin we vieren dat de Tiger familie nu, met de komst van de nieuwe Tiger Sport, completer dan ooit en compleet vernieuwd is. Triumph biedt met de Tiger 800 serie, de Tiger Explorer serie en de Tiger Sport de keuze uit maarliefst 16 Adventure modellen en heeft daarmee het meest uitgebreide aanbod in het Adventure segment.

Triumph TIGER Adventure maand

Reden genoeg dus voor iedere Adventure liefhebber om de gehele Tiger familie eens naast elkaar te bekijken èn te rijden in de speciale Triumph TIGER Adventure maand. Daarom verloten we onder iedereen die vòòr 29 mei een proefrit heeft aangevraagd via de nationale Triumph website èn in de maand juni een proefrit op een van de Tigers heeft gemaakt een cheque ter waarde van € 4.500 te besteden bij motorreisorganisatie Globebusters.

Triumph TIGER Adventure maand met de vernieuwde Tiger Explorer

De dit jaar vernieuwde Triumph Tiger Explorer serie kent zeven verschillende uitvoeringen, waarbij er een tweedeling gemaakt wordt in een straatgerichte groep, de XR, en een meer offroad georiënteerde groep onder de naam XC. De XR kent vier uitvoeringen en de XC, die begint bij de XCx, heeft er drie, de XRT en de XCA zijn de top-modellen met het hoogste uitrustingsniveau. Ook zijn er van de x-varianten, de mid-level, verlaagde uitvoeringen verkrijgbaar; de Explorer XRx LOW is met zijn zithoogte van 785mm de laagste allroad binnen het segment van de grote allroads. Alle uitvoeringen zijn uitgerust met de krachtige 1215cc driecilinder dat beschikt over een maximum koppel van 123Nm bij 6300 en een topvermogen van 139PK. Daarnaast wordt de Explorer aangedreven door een onderhoudsvriendelijke cardan en beschikt het standaard over Traction Control, rijmodi en ABS. De top-modellen vullen de lijst met specificaties aan met Cruise Control, extra rijmodi, elektronisch instelbare vering (TSAS), Corner optimized ABS, Hill-Hold functie, verwarmde zadels en meer.

XR en XC uitvoeringen

De Tiger 800 serie kent met de XR en XC uitvoeringen dezelfde set-up als de Tiger Explorer, echter is er ook een standaard XC variant verkrijgbaar waardoor er keuze is uit maarliefst acht verschillende uitvoeringen. Ook voor de Tiger 800 serie zijn er af-fabriek verlaagde versies verkrijgbaar onder de naam LOW, de XRx LOW is met zijn zithoogte van 760mm de laagst verkrijgbare allroad in de markt. De Tiger 800 serie is, zoals de naam al aangeeft, uitgerust met de uiterst soepele 800cc driecilinder dat beschikt over een maximum koppel van 79Nm bij 7.850 toeren en 95PK. ABS en Traction Control vallen onder de standaard uitrusting van een Tiger 800 en ook hier kan de lijst met specificaties uitbreid worden door te kiezen voor een x-varianten of een van de top-modellen. Zo zijn de XRT en XCA modellen onder andere standaard voorzien van Cruise Control , rijmodi en verwarmde zadels.

Nieuwkomer

De nieuwkomer in het veld, de Tiger Sport, biedt zoals de titel “Sport” al doet vermoeden de meest sportieve rijeigenschappen van de Tiger familie. De krachtbron, de legendarische 1050cc driecilinder, heeft net als die van de vernieuwde Speed Triple 104 wijzigingen ondergaan voor meer koppel (106Nm) en een lager verbruik. Het uitlaatsysteem is aangepast en heeft nu een vrijere doorstroom, dit verbetert niet alleen de prestaties en het verbruik, maar levert ook een prachtig rijk geluid. Nieuw is ook het verstelbare windscherm dat samen met de spoilers en de standaard handkappen zorgt voor een uitstekende windbescherming en meer comfort. Standaard is de nieuwe Tiger Sport uitgerust met Traction Control, rijmodi, versnellingsindicator, Cruise Control en ABS.

Triumph Tiger Explorer